MØTTE SUPERSTJERNEN: Tirsdag kveld spilte Viktor Hovland 18 hull på Oppegård Golfklubb. Stian With fra Sofiemyr fikk sikret seg et minne for livet.
MØTTE SUPERSTJERNEN: Tirsdag kveld spilte Viktor Hovland 18 hull på Oppegård Golfklubb. Stian With fra Sofiemyr fikk sikret seg et minne for livet.

Spisset OL-formen i Oppegård

Tirsdag kveld fikk Oppegård Golfklubb storfint besøk da en av verdens beste golfspillere, Viktor Hovland, gjorde unna sine siste OL-forberedelser.

Publisert Sist oppdatert

Golfstjernen Viktor Hovland har hatt en eventyrsesong på PGA-touren og har befestet sin posisjon som en av verdens beste golfspillere.

Om en drøy uke dager skal golf-esset kjempe om edelt metall under OL i Tokyo, hvor han er en av favorittene.

Og skulle han komme hjem med en medalje rundt halsen, har kanskje Oppegård Golfklubb en aldri så liten flik av æren.

Tirsdag kveld spilte Hovland nemlig 18 hull på Oppegård Golfklubb.

– Surrealistisk

Stian With fra Sofiemyr er selv medlem i Oppegård Golfklubb, og var på banen sammen med to kompiser da verdensstjernen kom til Oppegård.

– Det var surrealistisk, for det er rett og slett stort å se han i aksjon her på Oppegård. Vi fulgte de siste seks hullene på avstand, og Hovland gikk rundt og koste seg og lo, som han alltid gjør, sier With.

Hovland har blitt meget populær på kort tid også hos golffans i USA, mye takket være hans meget joviale fremtoning. Ifølge With var han akkurat like hyggelig her på «hjemmebane».

– Han virker som en tvers gjennom hyggelig fyr, og han tok seg god til å snakke med oss etter runden. Det var rett og slett en skikkelig kul opplevelse, sier With til Oppegård Avis.

Trente Hovland

At nettopp Oppegård Golfklubb ble valgt som arena for den «siste finpussen» er ikke helt tilfeldig. Der er nemlig Magnus Ohlsson sportslig leder. Han er slettes ingen «hvem som helst» i golfverden.

Ohlsson trente nemlig Hovland fra han var 11 til han var 18 år gammel, og har en stor del av æren for at Hovland er det største golftalentet Norge noensinne har hatt på herresiden.

Det bekreftet da også hovedpersonen selv, da Oppegård Avis lagde en sak på samarbeidet i fjor vinter.

– Viktor Hovland, hva har Magnus Ohlsson betydd for deg og din golfkarriere?

– Det beste med Magnus da vi trente sammen var at han alltid var ærlig mot deg. Han sa ikke noe bare for å få deg til å føle deg bra, men fordi det var sant. Var noe for dårlig, sa han ifra, men også når noe var bra var han flink til å gi ros og motivere videre. Hans glede for golf er noe du ikke ser så ofte og er veldig smittsom når du er i nærheten av ham, skrev Hovland i en sms til Oppegård Avis den gangen.

Ingen kommentar

Når det gjelder formålet for runden på Oppegård Golfklubb tirsdag kveld, er Hovlands gamle trener svært lite snakkesalig. Så lite snakkesalig at han ikke ønsker å fortelle til Oppegård Avis om runden var av privat karakter, eller om han og Viktor jobbet med noe spesielt før OL.

Bildet over bekrefter i alle fall at Viktor Hovland var i Oppegård, og på Oppegård Golfklubb. Til forskjell fra en runde i Larvik for en ukes tid siden, hvor flere hundre ivrige golf-fans hang på Hovland som en hale, fikk også superstjernen gå i fred på Oppegård.

Kanskje ga det såpass mersmak at vi snart ser ham tilbake på lokalt gress.

Powered by Labrador CMS