FÅR ROS: Teaterdronning Marianne Mørk får ros fra en publikummer.
FÅR ROS: Teaterdronning Marianne Mørk får ros fra en publikummer.

– Sterkt og ærlig om dagens ungdom!

Marit Hjorthol Eidem ble imponert over Marianne Mørks nyeste stykke «Ung uro»

Publisert

Tirsdag 14. mars hadde ungdomsstykket "Ung Uro" urpremiere på Kolben Kulturhus. Som den teaterinteresserte person jeg er, hadde jeg lyst til å se hva dette var.

Det er et helt nytt teaterstykke, basert på ungdommens virkelighet.

Tekstene var skrevet og improvisert fra de unges egen hverdag, og viste hvordan de er påvirket av sosiale medier, mobbing, angst og mange spørsmål om det å vokse opp i en turbulent verden.

Teaterstykket ble vist av en gruppe ungdommer i alderen 16 -22 år, alle elever fra Marianne Mørks Teaterskole for barn og ungdom.

I dette stykket forteller ungdommen om sitt eget liv, ærlig og direkte, i episoder fra sine hverdagsliv.

Dette stykket burde interessere oss alle, ikke minst foreldrene, lærerne og andre som vil oppleve innsiden av denne generasjonen; en generasjon som ellers kan virke både fjern og uforståelig for oss. Å være ung i dag er noe helt annet enn det var for besteforeldre, for lærere og foreldregenerasjonen. I dette stykket møter vi ungdommer som ærlig står frem og viser oss scener fra sin egen virkelighet på godt og vondt. Det er et sterkt stykke, ærlig og nært.

Jeg har, som tidligere skuespiller og journalist, samt informasjonsansvarlig ved Riksteatret i flere år, sett mye teater i mitt liv. Og dette lille teaterstykket, så ærlig og så utrolig sterkt, imponerte meg virkelig. Dette burde både lærere og foreldre få med seg. Det er et spennende og engasjerende stykke for alle oss som er interessert i ungdom og teater.

Stykket er regissert av Marianne Mørk, og Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk sto for dramaturgien, og den fengende koreografien var ved Marion Range.

Det er for lite bra teater for ungdom. Det er derfor så utrolig positivt at Marianne Mørk setter i gang et slikt prosjekt. Det er så viktig at kulturlivet får leve, og at teatrets magi ikke forsvinner fra livene våre i en digitalisert verden! Jeg oppevde et veldig engasjerende stykke. Det var full sal i Kolben, og stående applaus, så jeg er derfor neppe alene om å ønske forestillingen tilbake igjen.

Så derfor spør jeg: Når kommer neste forestilling av "Ung Uro"?

Marit Hjorthol Eidem,
Tårnåsen den 23. mars 2023

Powered by Labrador CMS