EN HJELPENDE HÅND: Tirsdag ettermiddag startet tidenes største utdeling av matvarer i Oppegård.

Nøden i nabolaget

Rundt 250 familiepakker med mat stod klare til utdeling tirsdag ettermiddag. Sannsynligvis forsvinner alt.

Publisert Sist oppdatert

Det er et vondt og beskrivende bilde på situasjonen i både Norge, Nordre Follo og Oppegård i dag. Folk trenger rett og slett hjelp for å komme seg gjennom jula på en verdig måte. Og sannsynligvis mange flere enn før.

Oppegård Avis var til stede før selve utdelingen, for at så mange som mulig skal få se det berget av godvilje som lå klart.

En rekke frivillige fra ulike organisasjoner og representanter fra kommunen var på plass for å organisere matutdelingen.

ET BRA TEAM: Fra venstre: Anton fra Nordre Follo kommune, Hilde Stensatd fra Oppegård Røde Kors, Robin Christopher Eldor fra Oppegård Røde Kors, Therese Lindhjem fra Nordre Follo kommune, Tom Westerlin fra Landstormen og Ida Skjerve fra Nordre Follo kommune stod klare for å dele ut matvarer.

– Et bidrag

De som kommer får tre til fire poser med mat, avhengig av familiestørrelse, forklarer Gunn Elise Saltveit, Frivilligkoordinator i Nordre Follo kommune.

– Det er et bidrag. For noen er det et viktig bidrag, som kanskje er med på å sikre en verdig julefeiring. Det de får er for eksempel basisvarer som ris og pasta, julevarer av forskjellige typer, ja som en storhandel rett og slett, sier Saltveit.

Hun håper at så mange som mulig av de som har behov for litt hjelp, kommer innom mellom 14.00 og 18.00.

– Vi håper at alle som har behov for det kommer og vi tror dessverre det er flere enn noen gang. Sånn har det dessverre blitt i 2022. Nå håper vi bare folk ikke er redde for å komme, for vi stiller ingen spørsmål eller krav, presiserer Saltveit.

KAN HJELPE MANGE: Samlet har de to utdelingsstedene nok mat til å hjelpe rundt 250 ulike mottakere.

Felles dugnad

– Forhåpentligvis vil vi utgjøre en forskjell for noen, og spesielt barn, skyter Tom Westerlin fra Landstormen inn.

MYE FORSKJELLIG: Posene inneholder alt fra basisvarer, litt drikke, julevarer og andre ting man vanligvis handler inn til jul.

Han representerer en av organisasjonene som sammen med kommunen på rekordtid har kastet seg rundt og organisert utdelingen av matvarer. De andre er Ski og Oppegård Røde Kors, Lions Ski og Oppegård, Langhus og Siggerud Lions, Oppegård og Ski Sanitetsforening, Landstormen, Gjersjøen rotary, Kiwanis Ski, Utafor Boksen og Den norske kirke i Nordre Follo.

Matvarene er hovedsakelig gitt av Coop-butikker i både Oppegård og Ski.

– Arbeidet ble faktisk startet for bare to uker siden, og det er imponerende å se hvor mye arbeid som er lagt ned og omfanget av varer som er på plass. Dette har vært team work, sier Hilde Stenstad, som tilhører Oppegård Røde Kors.

I tillegg til utdelingen på Tårnåsen aktivitetssenter, gjøres den samme innsatsen parallelt hos Ski Røde Kors, Fjellklangveien 3 i Ski.

Totalt er det trolig nok matvarer til å hjelpe rundt 250 ulike mottakere.

Powered by Labrador CMS