TOK TAK: Politiet kontrollerer veiene våre, og mopeder med trimsett på Gamle Mossevei slipper ikke unna lovens lange arm.

Trimmet mopeden - fikk klekkelig bot

Politiet var ikke imponert over doningen og tok frem botblokken.

Det som nok var ment å være en hyggelig cruise-tur på tohjulingen, endte opp med en klekkelig bot for en mopedist i dag. Mandag formiddag den 12. juni stoppet politiet en mopedist langs Gamle Mossevei.

Mopedisten hadde nemlig trimmet kjøretøyet sitt, og det satte ikke politiet pris på.

Klekkelig bot 

MOPEDMAFIA: Grisekjøring med moped er ingen ny ting her i Oppegård. Mange reagerte i oktober i fjor på grisekjøring med moped både på gangveier oog på natterstid.

Trimsettet førte til at mopedistens tur langs "Oppegårds Route 66" ble langt dyrere enn kanskje ønsket, for vedkommende ble ilagt et forenklet forelegg på hele 5350 kroner, samt kontrollseddel på mopeden.

Grisekjøring med moped

At det tidvis er en del uovlig mopedkjøring her i Oppegård, er det ingen tvil om.

I oktober i 2016 reagerte mange på grisekjøring og mye støy fra mopeder på Sofiemyr.

Mopedistene kjørte på gangveier og på gress, og gjerne også på natterstid med dertil støy og forstyrrelse av nattesøvnen.

Også i dette tilfellet var politiet ute og kontrollerte, og truet med bøter på flere tusen kroner. Du kan lese mer om saken her!

Dette sier loven

  • Mopeder i Norge har en motor på maksimum 50 kubikkcentimeter, og en kan ikke kjøres fortere enn 45 kilometer i timen på flat vei.
  • Denne bestemmelsen kommer fra et EØS-direktiv som pålegger Norge å følge europeiske standarder. I de fleste land er mopeden et typisk bykjøretøy og uten krav til førerkort eller opplæring. Dette er nok grunnen til at EU har bestemt at den ikke skal gå fortere enn 45 kilometer i timen, ifølge Trygg Trafikk
  • Høyere fart kan føre til alvorlige ulykker på veiene. Derfor gir trimming av moped opptil seks prikker på førerkortet og bøter. I tillegg kan mopeden bli avskiltet hvis du blir stoppet i kontroll. Da må den settes tilbake i opprinnelig stand og vises fram på Trafikkstasjonen. Dette koster 500 kroner.
  • Dersom du blir tatt for å kjøre på gang- eller sykkelsti med moped, kan du straffes med bøter inntil 3200 kroner.
  • Moped må heller ikke kjøres på motorveg eller motortrafikkveg.
  • Det er ikke lov til å ha med en passasjer. Tidligere var det lov til å ha med en passasjer under ti år. Bryter du loven, kan du få bot.
Powered by Labrador CMS