KJØRER ULOVLIG: Mopedistenes hassardiøse ferd på gang- og sykkelveiene på Sofiemyr vekker harme.

Grisekjøring med moped - på gangstien

– Vi som sender barna våre til skolen alene, må kunne stole på at de er trygge på gangveien når de går, sier Tone Isene Waaler, småbarnsmor på Sofiemyr.

Publisert

Mange ungdommer velger å ta en snarvei for å komme raskere frem, om så der de ikke har lov til å ferdes!

Mange reagerer på grisekjøringen med moped langs gang- og sykkelveiene på Sofiemyr. I tillegg har det også kommet inn rapporter om lignende grisekjøring gjennom sperringen i nordenden av golfbanen på Østre Greverud. 

Reagerer

Småbarnsmor, Tone Isene Waaler er en av dem som reagerer kraftig på grisekjøringen.

Hun lurer på om de som kjører slik skjønner omfanget av det de gjør, og synes det er dumt at barna ikke er trygge på gang- og sykkelstien. 

Tone Isene Waaler er frustrert over mopedkjøringen på gangstien mellom Jonas Lies vei og Sofiemyrhallen.

– Terskelen blir lavere for andre å gjøre det, fordi tenårings-mentaliteten er slik at hvis en gjør det gjør andre det. Vet de om konsekvensene hvis de blir tatt av politiet?, lurer Isene Waaler. 

Hun forteller at de ofte kjører flere på samme moped, og synes det er ille at barna skal være utrygge på skoleveien. 

– De virker veldig unge de som kjører, og noen ganger er det flere på samme kjøretøy. Jeg så en moped med tre ungdommer på. Tenåringer skjønner ikke at barna ikke kan bedømme avstanden til kjøretøyene. Det er forbudt og bare veldig dumt, sukker Isene Waaler.

PS! Saken fortsettter under videovinduet. Her kan du se Terje Tutturen i lokalpolitiet, som kommenterer mopedkjøringen.

Klikk her for å se videointervju

Skal avholde kontroller

Politiet oppfordrer foreldre og skoleledelsen til å ta opp problematikken, og lover at de skal avholde kontroller i området i nærmeste fremtid. 

– Å kjøre med motoriserte kjøretøy på gang- og sykkelstier gir et forenklet forelegg på 2300 kroner, sier Terje Tutturen, rådgiver på trafikk i Øst politidistrikt. Han legger til at dersom det skjer en ulykke er konsekvensene mye større enn en bot. 

– Noe av det som er fint med å bo på Kolbotn er at man kan sende barna sine alene til skolen, det blir veldig utrygt hvis man skal være redd for at det kommer kjøretøy opp på gangveien, ifølge Isene Waaler. 

Dette sier loven

  • Dersom du blir tatt for å kjøre på gang- eller sykkelsti med moped, kan du straffes med bøter inntil 3200 kroner.
  • Moped må heller ikke kjøres på motorveg eller motortrafikkveg.
  • Det er ikke lov til å ha med en passasjer. Tidligere var det lov til å ha med en passasjer under ti år. Bryter du loven, kan du få bot.
Powered by Labrador CMS