MOTORFORUM: Hit må du hvis du vil titte på en ny Renault.

Fransk åpning i Ski

Fra kinesisk flopp til fransk klassiker for Motor Forum Follo i Ski.

Publisert Sist oppdatert

Xpeng skulle ta markedet med storm og etablere seg som en solid kinesisk nykommer. Slik har det på ingen måte gått. Nå har de kinesiske el-bilene blitt erstattet av en fransk klassiker: Renault.

Inntil i høst var det Autoria Ski som hadde forhandleransvaret for Renault i Nordre Follo, men fra 1. november er det altså Motor Forum Follo som har overtatt stafettpinnen. Ute på salgsgulvet råder det optimisme.

– Dette er kjempespennende. Vi har fått mange henvendelser allerede. Det er nok ingen overdrivelse å si at folks skepsis til Renault er en del mindre enn den var for Xpeng, sier salgssjef Filip Kalnes.

For all del, folk var da nysgjerrige på Xpeng også, men det er ikke bare-bare å legge x-antall hundretusen kroner på en bil du ikke vet all verdens om. Dermed ble heller aldri salget det helt store, verken i Ski eller for andre Xpeng-forhandlere.

OPTIMIST: Salgssjef Filip Kalnes er fornøyd med mottakelsen Renault har fått.

Megane

Nok om det. Nå er det Renault som gjelder. Nærmere bestemt Renault Megane. Kalnes sier det foreløpig har vært en fryd å representere franskmennene.

– Tilbakemeldingene på endringen har vært veldig positive. Vi merker det hos de som har prøvekjørt bilen også. Også hjelper det med gode tester. Vi merker at folk som kommer hit er pålest og at de har satt seg inn i hva Megane er, sier han.

For det er defintivt Megane de fleste fatter interesse for.

RENAULT MEGANE: Slik ser den lille kraftpakken fra Frankrike ut, anno 2022.

– Megane er storselgeren ja. Vi har hybrid-biler også, men det er liksom ikke det som napper om dagen, forklarer han.

SPARSOMMELIG: La oss være ærlige. Å være bakside-passasjer i Megane er nok ikke all verdens.

Da er det defintivt mer bevegelse i snøret for Renault Megane. Målgruppen er først og fremst bileiere uten for mange å frakte.

– Megane er ikke den store familiebilen nei, såpass ærlige må vi være. Men den har god plass til fire personer på tur, smiler Kalnes.

Ja, hvert fall så lenge en av dem ikke trenger barnevogn, tenker vi.

Bra rekkevidde

Og når du først legger ut på tur, så kommer du rimelig langt. Nærmere bestemt rundt 430 kilometer, ifølge WLTP. Da Motor og NAF testet Megane, stoppet den på 413, så det oppgitte tallet er ganske presist.

Rekkeviddetall vil aldri alene dra til seg kunder. Da er det minst like viktig med design. Og er det én ting Megane har fått mye ros for, så er det nettopp utseendet.

– Vi har allerede opplevd mange overraskede kunder, som synes den ser enda råere ut live, enn på bilder. Og så er det litt artig at det friske designet har slått an så bra hos den litt eldre garde, sier en positiv Kalnes.

SKJERM X 2: I nye Renault Megane får du ikke bare én, men to skjermer.
Powered by Labrador CMS