THE MURIBØS: Tomas og Kristian Muribø tok over driften i 2020 og har akkurat flyttet inn i nye lokaler i Oppegård syd.

Her er «nye» Muribø

Etter en «mannsalder» på Tårnåsen er det det gamle televerket-bygget i Oppegård som er Muribøs nye base.

Publisert Sist oppdatert

Etter tre års byråkratisk kamp mot kommunen er de endelig på plass på ordentlig. Nå er alle tillatelser på plass og stemningen god.

Problemet var at det gamle bygget hadde feil farge i kartet.

FRA TELE TIL EL: I dette bygget er det Muribø har flyttet inn i.

Bygget stod tomt i flere år, men det var ikke så lett å få de tillatelsene som var nødvendig. Det har feil farge i kartet, altså regulert for offentlig og privat tjenesteyting. Det har ikke akkurat vært rett frem å bruke det som næring, begynner Tomas Muribø.

Lang prosess

Dermed måtte de først søke om bruksendring. Det ble avslått. Så søkte de om dispensasjon. Det ble også avslått. Siste håp var da å gå gjennom politikerne. Den prosessen startet sommeren 2020. I mars i år fikk de endelig en midlertidig brukstillatelse.

Muribø-gutta er driftige karer, så mye er allerede fikset. Nye kjøreporter er på plass, deler av kjelleren gjort klar for utleie til samarbeidspartnere og kontorene i toppetasjen er oppgradert.

– Vi skulle bare flytte en vegg, men du vet hvordan det er, ler Kristian.

– Her skal vi være, så det er like greit at vi har gjort det ordentlig. Det at vi har gjort plass til samarbeidspartnere gir gode synergieffekter i prosjekter hvor flere er involvert.

Allergiske mot Oslo

For Muribø har det aldri vært aktuelt å «flagge ut».

FELLES LUNSJ: At alle spiser sammen er bokstavelig talt ikke hverdagskost, men da vi var innom var gjengen samlet for en ekte karbis-tallerken i sola.

– Vi vil være der vi jobber, og det er dette området som er «midt i smørøyet» for oss. 90 prosent av alle prosjektene våre er i gamle Oppegård, med noen få unntak i Ski og Oslo. Det sistnevnte er vi egentlig allergiske mot, ler de.

Brødrene Kristian og Tomas har ledet familiefirmaet siden 2020, og har etter hvert fått en arbeidsstab på 15 personer.

– Det er en takknemlig gjeng å lede, for det er folk som vil jobbe, sier Thomas.

Tar alle typer oppdrag

I og med at de har vokst seg større og større har det «festet» seg et feilaktig inntrykk av at Muribø «bare» er en totalentreprenør. Det stemmer altså ikke.

– Nei det er ikke riktig. Vi er fortsatt gamle Muribø som tar på oss alle typer elektrikeroppdrag. Du trenger ikke å være i behov av totaloppussing for å ringe oss. Vi fikser fortsatt nye kurser, bytter termostater og setter opp elbilladere, opplyser brødrene.

Powered by Labrador CMS