TATT NED: Daglig leder Hege Frøyna i Oppegård idrettslag og Per Kristiansen fra Nordre Follo kommune kunne fredag morgen konstatere at flere av stokkene i myldreparken var angrepet av råte i overgangen mellom bakke og luft.

Klatreparken fjernet – avdekket råte i flere av stokkene

Onsdag ble en skoleelev alvorlig skadet i klatreparken på Greverud. Fredag ble parken revet.

Publisert

Onsdag denne uken ble en ung gutt alvorlig skadet da en stokk i myldreparken på Østre Greverud brakk og traff han i hodet. Skoleeleven ble sendt til sykehus, og politiet opplyste til Oppegård Avis at skadeomfanget ble karakterisert som alvorlig. 

Daglig leder Hege Frøyna i Oppegård idrettslag tok torsdag initiativ til at parken fjernes, og allerede fredag morgen var arbeidere fra Nordre Follo kommune på plass. 

Flere råtne stokker

Oppegård Avis kom til stedet fredag morgen, og da hadde arbeiderne allerede tatt ned flere stokker. Avdelingsleder Per Kristiansen i Park og idrett var også til stede sammen med Frøyna fra idrettslaget. 

De kunne konstatere at flere av stokkene i parken var råtne da de ble tatt opp. Noen av stokkene brakk da mannskapene løftet dem opp med maskinen. 

Saken fortsetter under bildet!

BRAKK: Flere av stokkene brakk da arbeiderne startet fjerningen.


– Det som har stått nede i bakken har det vært tett rundt, og der er stokken helt fin. Videre er den også i god stand oppover. Det vi ser er at overgangen mellom topp og bunn, hvor det samler seg fuktighet og snø om vinteren, der oppstår svakheten, sier Kristiansen. 

– Og dere har avdekket at flere av stokkene er råtne? 

– Ja, det er samme prinsippet som går igjen. Nå ser vi årsaken til hvorfor dette skjedde. Det er ingen unnskyldning, men en forklaring, sier Per Kristiansen, som er helt klar på hva som er det viktigste:  

– Det viktigste nå er gutten og at det går godt med ham. 

Ikke kontrollert på fire år

Torsdag skrev Østlandets Blad at den siste kontrollen med lekeplasskontrollør i myldreparken ble gjort i 2016. I 2018 ble tufteparken ikke langt unna åpnet.

–  Denne har blitt kontrollert årlig, men klatreparken har ikke inngått i rapporten siden 2016. Dessverre har det ikke blitt fanget opp i våre systemer at klatreapparatet ikke var en del av den årlige tilsynsrapporten i parken. Det burde det helt klart ha blitt, og vi er fryktelig lei oss for det i lys av det som nå har skjedd, sa kommunalsjef Liv Karin Sørli til Østlandets Blad. 

Se video fra fjerningen av klatreparken: 

Powered by Labrador CMS