TREG FLYT: Det kan være lurt å beregne ekstra tid hjem fra jobben i dag og i de neste månedene. Trafikken går litt senere enn vanlig under rehabiliteringsperioden.

Nordbytunnelen blir nattestengt i to netter

Skal du kjøre E6 på natterstid, bør du lese denne!

Publisert

Begge tunnelløp i Nordbytunnelen stenges natt til torsdag og natt til fredag 2. og 3. november. All trafikk ledes via fylkesvei 156, kanskje bedre kjent for de fleste som Nessetveien.

– Av hensyn til sikkerheten må vi stenge også det sørgående løpet. Det er risikoen for at det kan falle ned stein mens det pågår sagearbeid som gjør dette, sier byggeleder Bjørn Arill Hafnor i Statens vegvesen.

Tunnelen er helstengt kl. 21:00-05:30 følgende netter: Natt til torsdag 2. november og natt til fredag 3. november. 

STENGT: Slik ser det ut når tunnelen er åpen.

Les også: Nå er arbeidet i Nordbytunnelen i gang

Når tunnelen er helt stengt ledes all trafikk (i begge retninger) via fv. 156. – Nessetveien.

På Nessetveien vil trafikken øke disse to nettene, og Vegvesenet er klar over – og beklager - at dette gir økt belastning for beboerne i området.

– Vi må inn med stort utstyr, og trenger det tidsvinduet natten gir oss, sier Hafnor.

I rute med oppgraderingsarbeidene

Arbeidene i Nordbytunnelen går som planlagt, og vi ligger foreløpig godt an til å kunne åpne hele tunnelen for normal trafikk igjen på dagtid fra tidlig i desember i år.

Etter dette vil arbeidene i all hovedsak foregå om natten, med ett stengt tunnelløp og toveis trafikk i det andre, fram til høsten 2018.

– Deretter blir det en ny periode med ett stengt tunnelløp hele døgnet, tilsvarende den vi har hatt i høst. Oppgraderingen av Nordbytunnelen skal etter planen ferdigstilles våren 2019, avslutter Hafnor.

Powered by Labrador CMS