KLAR TALE: Den unge aksjonsgruppen hadde tydelig spark til de voksne som de mener gjør for lite.

Fikk nye navn

Søndag morgen våknet Kolbotn opp til nye gate- og stedsnavn. Se hvem som stod bak.

Publisert Sist oppdatert

Det er Nordre Follo Natur og Ungdom som har oppdatert skiltene for å minne innbyggerne om hvor stor risiko Norges oljeavhengighet utgjør for vår alles framtid. Dette ble gjort i forbindelse med klimatoppmøtet som i dag er midtveis i forhandlingene i Glasgow.

NYTT NAVN: Solbråtanveien ble omdøpt til «Klimaansvar-ja-særlig-veien».

Vedlagt er flere bilder av de gjennomførte navneendringene, av aksjonen og av lokallagsleder, Alfa Aakervik-Hansen, i Nordre Follo Natur og Ungdom.

LEDER: Alfa Aakervik-Hansen er lokallagsleder i Nordre Follo Natur og Ungdom.

– På klimatoppmøtet i Glasgow blir Norge latterliggjort av internasjonale journalister, delegater og miljøbevegelse. De ser at Norge står i en umulig spagat mellom å vise lederskap på klima samtidig som vi nekter å tilpasse oljeproduksjonen vår til verdens klimamål. Vi har omdøpt Norway til Oilway og blant annet Solbråtanveien til Klimaansvar-ja-særlig-veien for å minne innbyggerne i Kolbotn om hvordan Norge fremstår for omverdenen, sier Alfa Aakervik-Hansen, lokallagsleder i Nordre Follo Natur og Ungdom.

Hun håper den lokale aksjonen blir en vekker.

– Jeg håper mange får en oppvekker denne uka av at verden gjennomskuer at norsk olje og gass ikke er en klimaløsning. Når Jonas Gahr Støre kommer tilbake til Norge så trenger vi rekordmange nordmenn med i kravet om en rettferdig omstilling fra olje til grønne industrier. Det er ikke bare klimaendringer som truer framtida vår. Det gjør også en norsk økonomi som fremdeles er avhengig av å selge et produkt som hele verden prøver å slutte å bruke, sier Aakervik-Hansen.

Powered by Labrador CMS