UNDERSKRIFTSKAMPANJE: Der er mange som vil bevare Kolbotntjernets siste ubebygde bukt. Initiativtakerne har fått inn over 300 underskrifter og håper på flere.

– Den dagen det blir utbygd kommer vi til å lure på hvorfor vi ikke gjorde noe

«En grønn korridor mellom Myrvoll og Kolbotn.» Slik beskriver Bjørg Eide området ved Nedre Ekornrud. Initiativtakerne håper at en underskriftskampanje kan redde området fra utbygging.

Publisert Sist oppdatert

En liten gruppe innbyggere har nettopp startet en Facebook gruppe og en underskriftskampanje for bevaring og restaurering av Nedre Ekornrud. De merker stor interesse for saken, og nå vil de vise innbyggerne i Nordre Follo hvilken naturperle det er snakk om.

EN NATURPERLE ELLER BOLIGOMRÅDE: En underskriftskampanje forsøker bevare området på Nedre Ekornrud. Området er avsatt som prioritert utbyggingsområde.

– Tenk hva vi som innbyggere kan få til

– Med denne underskriftskampanjen ønsker vi å sette fokus på Nedre Ekornrud og engasjere så mange som mulig til å gi høringssvar til høsten. Vi kan ikke sitte rolig og se på at et så unikt natur- og kulturlandskap selges, privatiseres og bygges ned. Det er nå vi som innbyggere må komme på banen og gjøre det vi kan for å for å bevare Nedre Ekornrud som naturområde, sier Bjørg Eide, en av pådriverne for å bevare Nedre Ekornrud.

Området hun snakker om er den siste ubebygde bukta i Kolbotntjernet, og slik vil initiativtakerne til underskriftkampanjen at det skal forbli.

– Jeg tror mange kan ha interesse av dette. Potensialet her er enormt. Området eies av kommunen, det vil si at det er felles eie. Det er den siste ubebygde bukta i Kolbotntjernet, og det må vi verne om. Bare tenk på hva vi som innbyggere kan få til, sier Eide.

Eide forteller at over 300 engasjerte innbyggere allerede har signert.

– Underskriftskampanjen er en måte for oss å spre kunnskap og forhåpentligvis til å få folk til å gi høringssvar når muligheten kommer til høsten. Vi kan ikke se på at utbygging skjer. Den dagen det blir utbygd kommer vi til å lure på hvorfor vi ikke gjorde noe, sier Eide.

HER FERDES MANGE: Området på bildet er mye brukt, og barnehager ferdes ofte i skogen her.

Mye brukt område

– Det er et fantastisk sted som kulturlandskap og som naturområde. Her har du nærskog uten biltrafikk. En slentretur fra Kolbotn ligger det en naturperle, sier Eide entusiastisk.

Hun forteller at området er mye brukt av alle slags folk.

– Her treffer du joggende, rullestolbrukere og barnehager. Bruken av området slik det er i dag er verdifull for oss, og det ønsker vi fokus på. Vi vil vise hvor fantastisk området er, og hvilke muligheter som ligger her. I dag er dette tilgjengelig for alle, men om det blir utbygd vil det bare bli flott for noen, sier Eide, og forteller at området er avsatt som prioritert utbyggingsområde i kommuneplanen for Nordre Follo 2019-30.

– Ved å beholde planområdet ubebygd og i kommunalt eie, kan Nordre Follo kommune bevare og restaurere Nedre Ekornrud til glede for innbyggere og det biologiske mangfoldet. Området byr på en utrolig enkelt tilgjengelig naturopplevelse, argumenterer Eide.

Dersom du ønsker å signere kampanjen kan du gjøre det her.

Powered by Labrador CMS