PÅ DEMO: Ordfører Thomas Sjøvold (t.v.)og innsender av dette innlegget, Nicholas Wilkinson, på allmøtet på Tårnåsen skole.

– Med barna – mot skytingen

– Kampen for å dempe skytingen fra beredskapssenteret på Taraldrud vinner fram, skriver Nicholas Wilkinson.

Kampen for å dempe skytingen fra beredskapssenteret på Taraldrud vinner fram. Selv justisministeren har nå åpnet for å endre planene. FAU-representantene og alle lokalpartiene har gjort en kjempejobb.

For ofte glemmer vi politikere å rose motstanderne våre. Derfor vil jeg spesielt rose ordfører Thomas Sjøvold fra Høyre. Han har virkelig vært ordfører for hele kommunen i denne kampen.

Les også: Beveg deg rundt på Taraldrud interaktiv

Jeg håper å kunne gjøre en like god jobb for oss alle om jeg velges til Stortinget til høsten, og gleder meg til å jobbe videre med ordføreren og alle i Oppegård.

Felles front

Om barna våre skal vokse opp med å høre skyting i skolegårdene og barnehagene vil bestemmes de neste ukene. Selve saken vil første vedtas etter valget, men det er nå vi kan påvirke.

STORT OPPMØTE: Flere hundre hadde møtt opp på Tårnåsen skole for å høre om myndighetenes orientering om beredskapssenteret.

Sjelden har en foreldregruppe satt så tydelige og sterke spor i den offentlige debatten som foreldrene fra Oppegård gjør i denne saken. Aksjonsgruppa har vært på i lokalmedia på NRK og avisene, og jeg er glad for å ha kunnet bistå i VG og Dagsavisen.

Les også: Alt om det store folkemøtet på Tårnåsen skole

Sjøvold har i samarbeid med de andre lokalpartiene fått det politiske miljøet til å stå samlet om felles krav. Det betyr noe at vi har Oppegård-politikere som husker hvor de kommer fra og tar kampen for oss som bor her.

Mulighetene

STINN BRAKKE: Ansiktsuttrykkene sier det meste om hva folket mener om støy-planene til myndighetene.

Skytebanene må bygges inn og helikopterøvelsene må legges til Rygge. Vinner vi disse sakene vil barna våre fortsatt få en rolig oppvekst i Oppegård. Og vi som er glade i naturen kan fortsatt bruke skogen.

Det vil ikke være mulig å flytte senteret. Flere har bedt meg, som den eneste stortingskandidaten fra Oppegård som kan komme inn på Stortinget, om å jobbe for å flytte senteret. Kunne vi startet prosessen på nytt ville jeg ønsket senteret et helt annet sted. Men å love det nå ville være rå populisme for å vinne velgere. Jeg har undersøkt med andre partier på Stortinget, men det er klart at de ikke vil flytte senteret.

Les også: Beveg deg rundt på Taraldrud interaktivt

Senteret er allerede veldig forsinket fordi H-FrP-regjeringen har somlet med planleggingen og gjort en for dårlig jobb. Men barna i Oppegård skal ikke lide for dårlig planlegging! Derfor må skytebanene bygges inn. Det vil også gjøre det mulig for politiet å øve mer.

Stå opp for Oppegård

Kampen er ikke over. Den vil ikke være over før etter Stortingsvalget. Nå trenger vi sterke stemmer som kan representere oss. Vi er heldige som har de sterke FAU-representantene, innbyggere som skriver høringssvar og en ordfører som er her for oss.

Les også: Beveg deg rundt på Taraldrud interaktivt

Om jeg velges til Stortinget til høsten skal jeg følge opp jobben og lover å sikre at hver eneste stortingsrepresentant vet hva vi i Oppegård ønsker. Om jeg så må banke på døren til hver eneste representant fra hvert eneste parti.

Barna våre skal ikke vokse opp med å høre skyting is skolegårdene og barnehagene.

Av Nicholas Wilkinson, 1. kandidat, Akershus SV

Powered by Labrador CMS