SOMMERVIKAR: Mens redaksjonen slikker sol og lader batteriene, skal Nikolai Hjetland holde Oppegård oppdatert.

«Langemann» styrer skuta

I juli skal den lokale tometersmannen Nikolai Hjetland (22) sørge for at ferierende innbyggere får siste nytt på oavis.no.

Publisert

Nikolai Hjetland er årets sommervikar i Oavis-redaksjonen og skal i hele juli sørge for at du blir oppdatert på de viktigste og mest lokale sakene.

22-åringen er oppvokst på Tårnåsen og kjenner kommunen godt. Da vi ba tometersmannen finne en passende tittel på denne saken, var han ikke vond å be.

– Må ikke det bli  «Langemann styrer skuta» da?

Det må det, for det er akkurat det han skal. Mens den faste redaksjonen nå går og tripper for å ta en pause fra notatblokk og nyhetspuls, gleder Hjetland seg til å komme i gang med sommerjobben.

– Jeg gleder meg veldig. Sommeren er enkelt og greit den fineste årstiden, også i Oppegård. Det blir spennende å se hva måneden byr på av utfordringer, sier han.

FØRSTE DAG: Nikolai Hjetland har sin første arbeidsdag i dag og skal de neste fire ukene holde hjulene i gang på Oavis.no

Nyutdannet

Nikolai Hjetland er 22 år og er nettopp utdannet journalist på Høyskolen Kristiania. Gjennom studietiden har han vært ringevikar og frilanser Oppegård Avis, men han har også vært innom redaksjonene til TV Sporten og Dagbladet TV.

Nå skal han altså bruke sommeren her lokalt. Rådene til seg selv før det braker løs er både enkle og gode.

– Det blir å holdet kaldt og jobbe hardt, sier han. – Hovedmålet mitt blir å servere Oppegård et bredt spekter av nyheter, på en god måte.

– Men gruer han seg til noe?

– Ikke nevneverdig. Stort sett er jeg ikke en som gruer seg så voldsomt til ting. Jeg ser heller på utfordringen som gøy. Men selvsagt blir det spennende å sitte med alt ansvar alene i enkelte av ukene, innrømmer han.

Drømmer om dokumentarer

Hjetland er som nevnt stor allerede, så spørsmålet «Hva skal du bli når du blir stor», er kanskje ikke helt på sin plass. Vi stiller det likevel.

– Det var et stort og vanskelig spørsmål. På en side liker jeg at ting overlates til tilfeldighetene i troen på egne verdier og person. Samtidig er det ikke vits å legge skjul på at jeg gjerne vil jobbe med sport og aller helst lage dokumentarer. Store prosjekter er tunge til tider, men ekstremt givende, sier Hjetland.

Før den tid skal sommeren i Oppegård dokumenteres.

Hvis du vil tipse Nikolai om noe i løpet av sommeren, eller har ønsker om spesielle saker han bør ta tak i, så treffes han på følgende måter:

Telefon: 953 37 003
E-post: Nikolai@oavis.no eller tips@oavis.no

Powered by Labrador CMS