PÅ PALLEN: Nora Synnøve Topp Øye (t.h) var godt fornøyd med sølvmedalje i NM i Snowboardcross for Yngre Junior Jenter.

Tok sølv i NM

Helgen 7-8. mars tok Nora Synnøve Topp Øye (14) fra Kolbotn sølv i NM i Snowboardcross.

Sist helg var det både Norgescuprunde  og NM i Snowboardcross i Kongsberg. Søndag 8. mars tok Kolbotn-jenta Nora Synnøve Topp Øye (14) sølvmedalje i NM i Snowboardcross for Yngre Junior Jenter.

– Snowboardcross (SBX) er den grenen jeg synes er morsomst og da var det veldig gøy å endelig havne på pallen, sier Øye.

God flyt

STJERNESKUDD: 14-åringen Nora Synnøve Topp Øye viste hva hun var god for, og imponerer med sølvmedalje i NM.

I søndagens NM kjørte Øye veldig bra og vant alle innledende heat. Det tok snowboard-jenta til A-finalen, og endte med en sølvmedalje.

– Jeg klarte å holde god flyt, fikk til å pumpe fart på riktige steder, klarte gode svinger og klarte å holde farten oppe gjennom hele løypa. Jeg fikk til bra fart ut i fra startgaten og da er det viktig å bruke kraften i armene, forteller Øye, som er veldig fornøyd med resultatet.

Krevende øvelse

Snowboardcross er en Snowboard-konkurranse som går ut på at 4 og 4 utøvere kjører om kapp i en løype som består av en rekke hopp, kuler, krappe svinger og bratte heng. Det er en krevende øvelse som utfordrer balanse og  kontroll samtidig som man må klare å holde størst mulig fart. Norges mest kjente utøver i Snowboardcross er Kolbotns egen Helene Olafssen, som også er 14-åringens store forbilde.

Øye har kjørt snowboard siden hun var 9 år, og kjører i dag for Heming IL Adrenalin. Starten på snowboard-livet, derimot, var på kurs hos Follo skiskole. Nå trener hun i Oslo Vinterpark, og har i år også jobbet som instruktør hos Follo skiskole.

Powered by Labrador CMS