HUMOR OG DRAMA: Det blir noe for en hver smak når Nordre Follo musikkteater spiller show i Kolben.
HUMOR OG DRAMA: Det blir noe for en hver smak når Nordre Follo musikkteater spiller show i Kolben.

Slippes endelig løs etter tre års venting

Et kongepar med fertilitetsproblemer, ei fly forbanna heks, og tre feer med alternative løsninger. Nå forteller Nordre Follo Musikkteater den «sanne» historien om Tornerose.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 14. oktober braker det løs i Kolben når Soga om Tone Rosé har premiere.

I musikalen får du den alternative bak-historien til den velkjente prinsessen, og hvordan eventyret egentlig ender.

– Folk kan forvente seg er en latterfylt opplevelse, sier leder Morten Skaug.

KONGELIG: Morten Skaug er leder for Nordre Follo musikkteater
KONGELIG: Morten Skaug er leder for Nordre Follo musikkteater

Ventetid

Ideen til musikalen ble unnfanget på kjøkkenet til Skaug. Han var nylig ferdig med tre konserter med amatørbandet Wicked Rock Circus, og syntes det ble tomt å ikke skulle øve til noe. Dette gjorde han noe med.

– Nordre Follo Musikkteater ble startet i 2019 under navnet Nordre Follo Rocketeater. Planen var å ha en juleforestilling i 2020, men pandemien satte en effektiv stopper for det. Så nå har vi ventet lenge nok, vi gleder oss stort til å endelig komme på scenen, sier Skaug.

OPAL-hjelp

Sammen med Elin Grønslet Mikkelsen og Tracy Steller, har Skaug brukt lang tid på å få manuset slik de ønsket. De har også fått litt veiledning av Bibbi Neergaard fra OPAL, men har ellers laget alt selv. Alt fra manus og tekster til musikk, kulisser og regi.

– Vi i Nordre Follo Musikkteater er en gjeng med varierende erfaring fra revy, band, kor og amatørteater - til andre igjen som aldri har stått på en scene noen gang. Vi håper at de som kommer for å se på, liker det de ser, sier Skaug.

Utfordringer

Skuespiller og manusforfatter Elin Grønslet Mikkelsen forklarer at de har møtt en del utfordringer på veien, men at prosjektet har vært lystbetont.

– Det vanskeligste har vært samspillet mellom skuespillerne. Det er uvant for alle, men samtidig er dette veldig gøy. Vi gleder oss til premieren, forteller hun.

FOR ALLE: Teatertroppen sier døren er åpen for de som vil prøve seg.
FOR ALLE: Teatertroppen sier døren er åpen for de som vil prøve seg.

Støtter Kreftforeningen

Inntektene fra musikalen går for øvrig til Kreftforeningen. Morten Skaug er tydelig på at det er en av hovedmotivasjonene for hele prosjektet.

– Alle har et forhold til kreft på en eller annen måte, så det er viktig for oss å kunne støtte med det vi kan. Samtidig som vi har det gøy på scenen, forklarer Skaug.

Han legger dessuten til at det er begrenset med fritidsaktiviteter for voksne.

– Det er altfor lite tilbud til voksne, og derfor ville vi lage dette musikkteateret for alle over 18 år, sier en premiereklar Skaug.

Powered by Labrador CMS