BLI MED: Senterpartiets Paal Sjøvall håper på fullt hus når han inviterer til sosialisering og mingling med det nye kommunestyret 25. oktober.
BLI MED: Senterpartiets Paal Sjøvall håper på fullt hus når han inviterer til sosialisering og mingling med det nye kommunestyret 25. oktober.

Inviterer til politisk bli kjent-fest

Han er fersk i lokalpolitikken. Nå lager Paal Sjøvall minglekveld for politikere og befolkning.

Publisert

Den nyvalgte kommunestyrerepresentanten til Senterpartiet er et godt kjent navn i Oppegård, kanskje først og fremst gjennom sitt engasjement i aksjonsgruppa Stopp Støyen.

Nærmest over natta ble Sjøvall kastet inn i lokalpolitikken, da han med mange personstemmer kom inn på fast plass for Senterpartiet i Nordre Follo.

– Jeg har vært så heldig at jeg fikk lov å være med å sonderingene og forhandlingene mellom partiene etter valget. Jeg har begynt å bli litt kjent med noen av de jeg kommer til å møte i kommunestyret. I forbindelse med kommunesammenslåingen er det ekstra viktig å bli kjent og få en god start på samarbeidet.

– Egentlig er det et arrangement for alle som er interessert i politikk. O’Learys er et ideelt sted. Det er alltid åpent for alle og det er mulig også for andre å bli kjent med lokalpolitikerne

Paal Sjøvall

Nå har han laget arrangementet «Kommunestyret sosialiseres» på Facebook.

– Alle kommunens folkevalgte bør møte opp på O’Learys på Kolbotn torg fredag 25. oktober klokken 19, sier Paal Sjøvall.

– Det første møtet for de nye kommunestyrerepresentantene, burde være å bli invitert for å møtes i en uformell setting, hvor man møtes og blir kjent. Jeg håper å gjøre noe med akkurat det.

Åpent for alle

Sjøvall understreker at denne kvelden er åpen for alle.

– Det ideelle hadde vært at alle som er valgt inn i kommunestyret, møter opp. Det er viktig at alle nye blir inkludert.

– Det er imidlertid viktig at det ikke bare er de som møtes. Det kan være vararepresentanter, kjærester, familie. Egentlig er det et arrangement for alle som er interessert i politikk. O’Learys er et ideelt sted. Det er alltid åpent for alle og det er mulig også for andre å bli kjent med lokalpolitikerne, sier Sjøvall.

Sp-representanten mener at en «Bli kjent»-kveld skaper tettere bånd, og man blir kjent på en annen måte enn gjennom møter i formelle diskusjoner og møter.

– Kjenner vi hverandre litt bedre, fører dette for eksempel til at vi kanskje kommenterer litt annerledes på Facebook. Kanskje kan vi også forstå bedre hvorfor den andre representanten brenner for sin spesielle sak.

Vinn-vinn

Paal Sjøvall understreker at dette ikke skal være noen fyllefest, men det skal først og fremst være et hyggelig, sosialt møte, uten at noen skal føle noen barriere for å bli med på dette.

– Jeg har jobbet mye med dette tidligere gjennom å arrangere foreldrefester og FAU-møter. Tidligere har vi for eksempel flere ganger hatt FAU-møter med rektor, for å bli bedre kjent. Det skaper en annen kreativitet å komme sammen utenfor de faste rammene.

– Å arrangere en fest som dette er egentlig vinn-vinn på alle politiske plan, og en glimrende måte å bli kjent på. Se for deg de to opposisjonspolitikerne, hvor den ene har et inntrykk av at den andre er fastlåst i sine oppfatninger. Da er det kanskje at akkurat en slik uformell setting viser at egentlig så er han veldig hyggelig. Stort sett er vi alle ganske hyggelige, sier Sjøvall og smiler.

Gjestene skaper festen

– Jeg har egentlig satt det i gang uten å spørre noen. Jeg er ikke så redd. Uansett hvor mange som blir med på slike arrangement, er det viktigste å ha det hyggelig. Jeg håper ingen føler det skal være noen terskel for å stille opp.

– Det er de som kommer til denne festen som skaper hva det blir. Jeg har bare tatt et initiativ, sier Paal Sjøvall.

Denne gangen er det O’Learys i Kolbotn. På vårparten ønsker Sjøvall at det blir et lignende arrangement i Ski, slik at lokalbefolkningen der også kan bli kjent med det nye kommunestyret.

Powered by Labrador CMS