Sangkonkurranse i Nordre Follo

"OPPEGÅRD – STEDET Å ELSKE": Med sangen «Oppegård – stedet å elske» har John Vegard Schow fra Greverud vunnet konkurransen om å skrive kommunens nye Oppegårdsang, i anledning 100-årsjubileet 2015. På bildet kan du se innspilling av sangen ved Vegard Schow, Åge Reite, Bibbi Neergaard og Marius Stegegjerde-Kristiansen.
"OPPEGÅRD – STEDET Å ELSKE": Med sangen «Oppegård – stedet å elske» har John Vegard Schow fra Greverud vunnet konkurransen om å skrive kommunens nye Oppegårdsang, i anledning 100-årsjubileet 2015. På bildet kan du se innspilling av sangen ved Vegard Schow, Åge Reite, Bibbi Neergaard og Marius Stegegjerde-Kristiansen.

Snart kan du delta i konkurranse om Nordre Follo-sangen

Det skal gjennomføres en konkurranse om å lage en felles sang for Nordre Follo, etter modell fra 100-års jubileet til Oppegård kommune.

Publisert

Det var KrFs representant i Fellesnemnda, Ida Lindtveit Røse (26), som kom med et forslag om sangkonkurranse i slutten av juni.

– Vi har en sang i Oppegård og sangkonkurransen om den var meget vellykket. Den var også med på å skape et flott engasjement blant innbyggerne. Forslaget mitt om en konkurranse om å lage en felles sang for Nordre Follo var derfor tenkt som et tiltak i prosessen rundt kommunesammenslåingen, for å skape engasjement og bygge felles identitet i den nye kommunen vår, sier 26-åringen fra Tårnåsen.

Forslaget hennes ble enstemmig vedtatt i Fellesnemnda. Sistnevnte samordner Oppegård og Ski kommuner frem til et nytt felles kommunestyre er på plass.

I vedtaket fra 19. juni står det at det skal gjennomføres en konkurranse om å lage en felles sang for Nordre Follo, etter modell fra 100-års jubileet til Oppegård kommune.

«Oppegård – stedet å elske»

Nesten 1.400 personer stemte på de tre finalebidragene ved den forrige sangkonkurransen høsten 2014 da sangen «Oppegård – stedet å elske» av John Vegard Schow og Ingvil Lid Schow stakk av med seieren.

 
 

OPPEGÅRDSANGEN FRA 2015: Den nye sangen, denne gangen for Nordre Follo, skal lages etter modell fra 100-års jubileet til Oppegård kommune. Video: MakeMusic AS

Kommunen skal bearbeide alle bidragene

I saksfremlegget står det at det er viktig at folk får tid til å bli kjent med Nordre Follo når de skal lage forslag til en sang for den nye kommunen.

"Det er også viktig å planlegge konkurransen godt, slik at rammen for innbyggerinvolvering og deltakelse er tydelig og forutsigbar", står det videre.

Det presiseres at innbyggerne må ha god tid til å utarbeide forslag, og kommunen må bearbeide de innkomne bidragene.

Fellesnemnda har også besluttet at konkurransen inngår i helhet av aktiviteter og tiltak for å bygge identitet og felles kultur i Nordre Follo. En egen sak om dette vil bli lagt frem for kommunestyret 31. oktober.

Håper på stort engasjement

Lindtveit Røse håper på stort engasjement blant innbyggerne i Nordre Follo. Hun viser til en tilsvarende sangkonkurranse  en felles sang for Trøndelag da Nord- og Sør-Trøndelag ble slått sammen til ett fylke.

Sangkonkurransen i Trøndelag ble meget vellykket. Folk over hele Trøndelag har medvirket på musikkvideoen til låten «Trønder»: et gospelkor i Rørvik, en Sorgenfriselger i Trondheim, Nidarosdomens guttekor, studenter, barn, bønder, kjente folk som Idar Vollvik, Petter Northug, Ane Dahl Torp, Lisa Tønne, Mona Grudt og mange flere. Vi hører også et parti sunget på sørsamisk. 

Skal utlyses i desember

Det er foreslått følgende prosess for Nordre Follo-sangen, basert på erfaringer fra 100-årsjubileet for Oppegård kommune:

  • Planlegging (utarbeide regler, nedsette jury, fastsette premiering, detaljert fremdriftsplan og koordinering inn mot andre kulturarrangementer i Nordre Follo): frem til november 2019.
  • Utlyse konkurranse, blant annet i innbyggermagasin og nettside: desember 2019.
  • Frist for å sende inn bidrag: 15. mars 2020.
  • Engasjere musikere som spiller inn bidrag: mars–mai 2020.
  • Kunngjøre finalister: august/september 2020.
  • Avstemning blant innbyggere: september 2020.
  • Finalister spiller på Kulturnatt i Nordre Follo og vinner kåres: cirka 21. september 2020.
  • Korps, skoler, etc. øver inn sangen frem mot 17. mai 2021: oktober 2020 –mai 2021.

Les også: Havreakset slo salamanderen