ANBEFALER OPPFRISKNINGSDOSE: Vaksinesenteret. Ski Storsenter.

Anbefaler oppfriskningsdose

FHI har uttrykt bekymring fordi for få eldre tar den nye oppfriskningsdosen. Også her i Nordre Follo er det mindre pågang for å bestille time.

Publisert Sist oppdatert

– Et viktig poeng er at eldre nå er anbefalt å ta oppfriskningsdose, selv om de har hatt korona tidligere, forteller Gro Strømsheim, kommunikasjonsrådgiver i Nordre Follo.

Mange ledige timer

Ifølge Nordre Follo kommune sine nettsider er personer over 75 år anbefalt å ta en ny oppfriskningsdose, også dersom du allerede har hatt korona.

– Vi har flere hundre timer ledig neste uke og alle over 75 år kan booke time. Vi har sendt ut sms med lenke til å booke time til alle over 75, men hvis noen ikke har mottatt sms eller ikke kan bestille digitalt, så kan de ringe vaksinesenteret, sier Strømsheim.

Forventer ny bølge

Videre står det på kommunens nettsider at Folkehelseinstituttet forventer en ny bølge av koronasmitte i høst og i vinter. Den dominerende varianten i Norge og Europa er nå BA.5, og den smitter også vaksinerte og personer som har vært smittet, selv om det er lite som tyder på at den gir mer alvorlig sykdom.

Det påpekes også at beskyttelsen som vaksinen gir blir mindre effektiv etter hvert, og at de fleste fikk sin oppfriskningsdose for flere måneder siden. Fordi eldre personer har svakere immunforsvar og oftere blir alvorlig syke av viruset anbefaler Folkehelseinstituttet en ny oppfriskningsdose nå, selv om du har vært smittet med korona tidligere.

Powered by Labrador CMS