Politiets nasjonale beredskapssenter

ITALIENEREN: Det var for ett år siden at politiet mottok tre nye helikoptre, og de italienske AW169-maskinene har ikke skuffet. Ett av disse helikoptrene kan du se over Taraldrud på onsdag.

Helikoptertestene forskjøvet til onsdag

Helikoptertestene, som skulle gjennomføres på Taraldrud i dag, er forskjøvet til onsdag 19. august.

Publisert

Årsaken til dette er at valideringsutstyret, som kommer fra Spania, er forsinket. Det skriver prosjektsjef Paul Torgersen ved Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB) i en e-post til ordføreren i Nordre Follo, Hanne Opdan.

– Jeg er veldig glad for at testene er flyttet fra mandag til onsdag slik at vi unngikk støyende helikopter over skolegårdene denne viktige første skoledagen i første klasse, sier ordføreren.

Test av rutiner ved utfordrende værforhold

Torgersen understreker at helikoptertestene, som skal gjennomføres ved PNB på Taraldrud førstkommende onsdag, dreier seg om valideringsflygning.

Formålet med disse testene er å teste de rutinene (IFR/Instrument flight rules) som politiets helikoptertjeneste vil bruke når det er utfordrende værforhold.

Politiets helikoptertjeneste har sin base på Gardermoen per i dag, men den skal etter planen flytte inn på Taraldrud 15. oktober. Valideringsflygningene er en del av den formelle prosessen for å få helikopterflyplassen operativ. 

Les også: Varsler om helikoptertester på første skoledag

Dette skjer på onsdag

Fra klokken 10:30 til klokken 15:00 førstkommende onsdag vil det gjennomføres testing hvor det skal flys en rekke ganger inn og ut fra landingsplassen på Taraldrud, fra både nord og sør.

Det er planlagt opptil tolv avganger og landinger (tolv til sammen) på Taraldrud, ifølge Gunnar Arnekleiv, som er avsnittsleder og flygesjef i Politiets helikoptertjeneste. Han sa til Oppegård Avis at det ikke skulle bli mye helikopterstøy som følge av disse testene.

Prosjektsjef Paul Torgersen presiserer at den aktuelle testingen ikke vil representere det normale driftsmønsteret for helikopterflyplassen på Taraldrud i ordinær drift.

Møter ordføreren på torsdag

Paul Torgersen, som representerer utbyggingsprosjektet PNB med ansvaret for å få anlegget på plass, skriver i den samme e-posten til ordføreren at han takker Nordre Follo kommune for et utmerket samarbeid gjennom hele anleggsfasen.

Han påpeker også at Oslo politidistrikt vil overta driften av anlegget om kort tid, med en gradvis overgang fra 1. september.

I forbindelse med dette har prosjektsjefen invitert Nordre Follos ordfører til et møte på beredskapssenteret førstkommende torsdag. Oslo Politidistrikt ved ledelsen i de Politiets nasjonale beredskapsressurser, Ole Vidar Dahl og Martin Strand, vil også være til stede.

Les også: – Taushetsbelagte opplysninger

Powered by Labrador CMS