Nyttrskonsert 2020. Oppegrd Janitsjar. Dirigent Bjrn Morten Kjrnes. Solist Alexander Pavelich.
Nyttrskonsert 2020. Oppegrd Janitsjar. Dirigent Bjrn Morten Kjrnes. Solist Alexander Pavelich.

Lar seg ikke stoppe av korona

En av landets største stemmer er klar når Oppegård Janitsjar inviterer til nyttårskonserter i januar.

Publisert

Kulturlivet har fått mange skudd for baugen de siste månedene. Inntektene raser, og mange sliter i sterk motbakke.

En kjær tradisjon for mange i vårt lokalmiljø har vært nyttårskonsertene til Oppegård Janitsjar. I januar i år solgte de ut tre fulle storstuer i Kolben til konserten de hadde sammen med Alexander Pavelich.

Nå er det velrennomerte korpset godt i gang med planleggingen av nye nyttårskonserter, og de lar seg ikke stoppe av koronapandemien.

– Det er ikke lett å være kulturformidler i disse dager. Vi i Oppegård Janitsjar er heldige og kan øve «som vanlig» på Flåtestad Skole, med de smittevernregler som gjelder. Vår største utfordring er å klare å holde 1-meteren mellom stolene, da vi er et stort korps på over 50 medlemmer, forteller prosjektleder Magne Braaten til Oppegård Avis.

Skal gjennomføre

Han forteller at korpset nylig hadde en «prøvemøblering av scenen i Sal 1 i Kolben for å se om det var mulig å få plass til korpset på scenen.

– Med en del tiltak vil vi klare dette og vi har derfor besluttet å gjennomføre nyttårskonsertene 2021 som planlagt. Restriksjonene knyttet til smittevern gjør at det er begrenset til 200 publikummere pr konsert. Uvant kost for et korps som er vant til smekkfulle hus.

– Vi gjennomfører tre konserter, men har åpnet for å legge inn to ekstra konserter om billettsalget tilsier det, sier Braaten, som er bekymret for økonomien.

– Med kun 200 publikummere blir inntektene halvert, men kostnadene blir de samme. Men vi vil opprettholde denne tradisjonen og i 2021 er Oppegård Janitsjar 90 år. Dette vil bli markert også på nyttårskonsertene.

Gjesteartist

Korpset har også skapt tradisjon i å ha med en velkjent gjesteartist under nyttårskonsertene. I fjor var det nevnte Pavelich, og året før skapte Elisabeth Andreassen musikalske nyttårsminner sammen med Oppegård Janitsjar. På de kommende nyttårskonsertene er gjesteartisten Rein Alexander, barytonen kjent fra en rekke TV-programmer, senest i årets norske Melodi Grand Prix-finale.

NYTTÅRSSTJERNE: Publikum har mye å se frem til når Rein Alexander er gjesteartist på nyttårskonsertene til Oppegård Janitsjar.
NYTTÅRSSTJERNE: Publikum har mye å se frem til når Rein Alexander er gjesteartist på nyttårskonsertene til Oppegård Janitsjar.

Rein Alexander har også blitt nærmest allemannseie gjennom sine julekonserter, spesielt kjent for sin versjon av «O, helga natt».

– Vi er overbevist om at han vil løfte konsertene til et nytt nivå, sier Magne Braaten.

Billettsalgetstarter 15. oktober

Normalt vil nyttårskonsertene ha to avdelinger med pause, men av smittevernhensyn vil denne bli droppet på de kommende konsertene i januar.

– Vi lager derfor en konsert på ca 1 time 20 minutter. Vi er likevel sikre på at publikum vil få valuta for pengene, sier Magne Braaten.

Som en test på hvordan dette blir vil Oppegård Janitsjar legge årets høstkonsert til sal 1 i Kolben, søndag 25. oktober klokken 15. Dette vil på mange måter bli en prøveklut for nyttårskonsertene, og korpset vil høste erfaringer som de tar med seg i den videre planleggingen av nyttårskonsertene.

Billettsalget for nyttårskonsertene legges ut ved midnatt torsdag 15. oktober.