TØFFE TAK: Det blir garantert tøffe tak når Kolbotn og Oppegård/Langhus barker sammen i historiens første «Oavis-kampen»
TØFFE TAK: Det blir garantert tøffe tak når Kolbotn og Oppegård/Langhus barker sammen i historiens første «Oavis-kampen»

Klart for skjebnekamp i Sofiemyrhallen

Onsdag kveld barker to rivaler sammen på håndballbanen i et klassisk nedrykksdrama.

Det ligger an til et ultralokalt håndballdrama av de sjeldne i Sofiemyrhallen, onsdag kveld klokken 20.10. Da møtes nemlig de bitre rivalene Kolbotn og Oppegård/Langhus til dyst i 3. divisjon for kvinner.

Tabellen er nitrist lesning for alle med et lokalt håndballhjerte. Mens Kolbotn har karret til seg sju poeng på sine 15 første kamper og ligger nest sist, har Oppegård/Langhus sanket bare tre poeng på 16 kamper. Det er ensbetydende med sisteplass og overhengende fare for nedrykk.

Spilte kamper - vunnet - uavgjort - tap - poeng:

1. HK Rygge/Hk Moss 14 - 14 - 0 - 0 - 28 poeng
2. Øst./Fred/Kråkstad 16 - 14 - 0 - 2 - 28 poeng
3. Tveter 15 - 10 - 0 - 5 - 20 poeng
4. NMBUI 16 - 9 - 0 - 7 - 18 poeng
5. Skog./Råde/Lervik 16 - 7 - 1 - 8 - 15 poeng
6. Son/Vestby 16 - 6 - 2 - 8 - 14 poeng
7. Lisleby 15 - 6 - 1 - 8 - 13 poeng
8. Sarpsborg 2 - 15 - 3 - 2 - 10 - 8 poeng
9. Kolbotn 15 - 2 - 3 - 10 - 7 poeng
------------------------------------------------------------------
10. Oppegård/Langhus 16 - 1 - 1 - 14 - 3 poeng

Lover «tidenes dekning»

Premissen før kampen er enkle. Skal Oppegård/Langhus ha noen som helst sjanse for å berge plassen må de vinne mot naboene i nord. For Kolbotn er det dermed kampen de rett og slett ikke har råd til å feile i.

Det meste skulle dermed ligge til rette for et vaskeekte håndballdrama. Dermed passer det også perfekt at Oppegård Avis endelig annonserer sin etterlengtede sports-baby, «Oavis-kampen».

– Vi lover en fyldig dekning fra kampen, intervjuer med sentrale aktører og ikke minst skal vi for første gang ta i bruk «Oavis-stjernene» hvor vi deler ut 1, 2 og 3 stjerner til de spillerne vi synes har vært best. Ingen skal frykte å få slakt på spillerbørsen av Oavis, men det skal være gjevt å få stjerner, gløder den sportsinteresserte Oavis-redaktøren Eskil Bjørshol.

Oavis-kampen:

* Er en artikkelnyhet fra Oppegård Avis.

* Vi velger ut én spesielt interessant kamp og dekker den som om det skulle vært en cupfinale.

* Er ikke bundet til en spesiell idrett eller aldersgruppe.

* I Oavis-kampen deler vi ut 3, 2 og 1 Oavis-stjerner til de tre spillerne som vi mener har vært best.

* Vil du at DITT lag skal spille i Oavis-kampen? Tips oss på eskil@oavis.no

Ikke bare håndball

«Oavis-kampen» er ikke bundet til én spesifikk idrett. Den skal rulle og gå i tiden fremover.

– Det er helt herlig å debutere med en så viktig kamp, men for oss spiller det liten rolle hvilken idrett det er, eller hva slags kjønn, alder eller nivå spillerne er på. Vi skal følge én spesiell kamp tett, sørge for å skape litt ekstra blest på forhånd og dekke kampen som det var en cupfinale. I løpet av året skal vi prøve å være innom det meste av lagidretter og sørge for at de utvalgte kampene blir behørig dekket, sier han.

Tror på mye dramatikk

Det er likevel en «rysare» av en håndballfight, som får æren av å være først ute i «Oavis-kampen». Kolbotn-lagleder Bjørn Gunnar Lyse har vært med i den lokale håndballen i mange år. Han tror det blir et drama av de sjeldne.

– Det blir nok en tett og spennende fight. Jeg tipper at dette blir en kamp som inneholder alt et lokaloppgjør skal ha og jeg kan ikke tenke meg at noen av lagene får noen overraskelser her, for vi kjenner hverandre godt, sier Lyse.

KLARE FOR KAMP: Kolbotns håndballdamer jubler etter en av sesongens triumfer. Onsdag kveld blir det andre boller i lokaloppgjøret mot Oppegård/Langhus.
KLARE FOR KAMP: Kolbotns håndballdamer jubler etter en av sesongens triumfer. Onsdag kveld blir det andre boller i lokaloppgjøret mot Oppegård/Langhus.

«Alt kan skje»

Selv om KIL ligger hakket bedre an, tror den rutinerte laglederen at bortimot alt kan skje.

– Jeg ser på oss som relativt jevnbyrdige. Vi har hatt en litt bredere stall gjennom sesongen, men her kan alt skje. Vi går i hvert fall på banen for å vinne og jeg mener vi har gode forutsetninger for det, sier Lyse.

I et oppjaget lokaloppgjør med store konsekvenser for det tapende laget, blir det viktig å «gunne på».

– Nøkkelen blir å holde fullt trykk hele veien, i både forsvar og angrep. Vi må være skjerpet og orke å ta ut alt her, for jeg tror at det laget som vil, orker og tør mest, som tar seieren her.

– Alt å vinne

I Oppegård-leiren er det mye på spill. Med tap ender sesongen med nedrykk, så det er vinn eller forsvinn som gjelder. Da passer det litt ekstra dårlig at hovedtrener Trond Espen Guttormsen befinner seg i Miami når skjebnekampen spilles.

– Ja, det gjenstår to skjebnekamper for vår del nå, og i tillegg er vi avhengig av at andre resultater tipper i vår favør. Vi har satt oss i en vanskelig situasjon og sannsynligheten for at vi må en tur ned i 4. divisjon er der. Vi er et ungt lag, så det vil ikke være noe krise, men vi bør i så fall rykke rett opp igjen, skriver han i en sms til Oppegård Avis.

UNDERDOGS: Oppegård/Langhus ligger sist på tabellen og må vinne mot Kolbotn for å ha håp om å unngå nedrykk.
UNDERDOGS: Oppegård/Langhus ligger sist på tabellen og må vinne mot Kolbotn for å ha håp om å unngå nedrykk.
Powered by Labrador CMS