EN SISTE FORSIDE: Slik ser forsiden på ukens Oppegård Avis ut.

Kjære leser

Det er en tid for alt. Så også for papirutgaven av Oppegård Avis. Nå avsluttes en snart ti år lang epoke med ukentlige avisutgivelser.

Publisert Sist oppdatert

At ukens utgivelse var den siste kommer nok som et sjokk på mange. Kanskje blir noen til og med litt lei seg. Det har vi full forståelse for, men vi skal forsøke å både forklare og trøste.

Oppegård Avis ble i sin tid startet for moro skyld. Det var et hull i medielandskapet og vi tettet det. Ambisjonen har aldri vært økonomisk vinning. Motivasjonen har vært å glede og informere vår lille del av verden med svært lokale nyheter. For folk i Oppegård. Av folk i Oppegård. Det har vi til de grader gjort, og det skal vi fortsette med.

Enorme prisøkninger

I sum har det i beste fall vært et null-prosjekt å lage Oppegård Avis. Å fortsette med papir i 2023 ville derimot vært et kamikaze-prosjekt økonomisk. Det er det flere grunner til.

Den viktigste er raskt økende priser. Du har garantert merket det på din egen lommebok. Det meste i Norge har blitt dyrere. Så også for oss. I avisverden er papir og trykk de desidert største kostnadene. De siste årene har papirprisen skutt i været. I 2023 er det varslet at den går opp med opptil nye 50 prosent.

Det kan vi ikke være med på. Å lage Oppegård Avis skal tross alt være gøy. Å vite at man skal tape penger er defintivt ikke gøy, verken for oss som lager avisen, eller for de som eier den. Beslutningen har vi derfor tatt sammen. Vi er enige om dette.

Tidkrevende

Den andre viktige årsaken er tid. Å lage avis tar mye tid. Vår lille redaksjon bruker hver eneste uke mye av arbeidstiden vår på å lage papirversjoner av saker vi publiserte på nett for flere dager siden. Det er rett og slett for tidkrevende og gammeldags i 2023, når vi tross alt konkurrerer om nyhetene.

Ved å ha fullt fokus på oavis.no kan vi faktisk levere mer og bedre enn noen gang. Målet er ikke lavere enn at oavis.no skal levere lokal-journalistikk i verdensklasse. Nå kan vi endelig bringe deg en løpende nyhetsdekning fra lokalmiljøet, uansett hvilken dag det er. Vi skal dekke lokal sport som om det var OL, og være der når lokal kultur utspiller seg.

«Dieselbilen er parkert for godt, men elbilen står allerede klar, for å ta oss videre.»

«En klok kollega»

Lys fremtid

Selvsagt er det rart å ikke skulle lage papiravis lenger, men vi gleder oss enormt til å dekke alle sider av gamle Oppegård på nett. Vi har klokkertro på fremtiden. «Dieselbilen er parkert for godt, men elbilen står allerede klar, for å ta oss videre», sa en klok kollega. Det er det mye sannhet i.

Alt det gode fra papiravisen blir nå med over til oavis.no – pluss mye mer. For ja da, du skal fortsatt få muligheten til å løse kryssord, studere kultur-guiden, se på bursdagsannonser og alt det andre du er vant til.

Joda, det blir annerledes. Neste torsdag ligger ikke Oppegård Avis i postkassen. Kosen det innebærer å holde et fysisk papirprodukt i hendene blir borte, men hvis målet er å bli oppdatert på det som skjer i Oppegård, skal vi gi deg bedre muligheter enn noen gang. Det er tross alt det viktigste med denne endringen.

Kontakt oss

Vi har som du skjønner tørket tårene for lengst. Nå starter en ny, spennende og offensiv epoke og vi gleder oss til vise det frem til deg.

Har du meninger, spørsmål eller tips? Bruk tips@oavis.no. Du finner både e-post-adresser og telefonnummer på oavis.no.

Vi sees der!

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS