HELT PÅ NETT: Nå blir Oppegård Avis heldigitale. Fra venstre: Kristine Bølla Meiland Nedgården, Bente Wardenær, Eskil Bjørshol, Kenneth Johnsen, Thomas N. Witsø-Bjølmer og David van Dort.

Slik blir satsingen på oavis.no

Flere saker, raskere nyheter, populære spalter fra avisen og abonnement. Her besvarer vi de vanligste spørsmålene om fremtidens oavis.no.

Publisert Sist oppdatert

Å lage papiravis er tidkrevende. Tiden vi har brukt på dette skal vi nå bruke på journalistikk. Fersk journalistikk. Mer journalistikk. Det gleder vi oss til.

– Ulempene med papiravisen vår har vært at mange gjerne har lest sakene på nett først. Nå slipper folk det irritasjonsmomentet, sier redaktør Eskil Bjørshol.

HAR TROEN: Eskil Bjørshol tror Oppegård Avis kan levere flere og bedre saker i fremtiden.

Han har hver uke sydd avisen sammen, i tett samarbeid med layoutere.

– Jeg er sikker på at leserne våre vil merke en endring i positiv forstand. Produksjon av avisen har alltid kommet først i Oppegård Avis, men det har tatt tid. Nå kan vi legge inn et annet gir, og målet er å lage mer lokaljournalistikk, fortsetter han.

Populære spalter

Det er selvsagt ulike årsaker til at folk har satt så stor pris på papiravisen. Blant annet har den inneholdt spalter og saker vi ikke har brukt på nett. For eksempel kryssord, sudoku, bursdager og kulturoversikten.

Nå skal du få alt dette også på nett.

– Kryssord var omtrent det første jeg tenkte på da vi bestemte oss for å avvikle avisen. Jeg kan betrygge alle kryssord-løsere der ute at vi skal fortsette med ukentlige kryssord med lokale løsningsord, sier redaktøren.

Det gjelder også for både bursdager, leserinnlegg, bildekonkurransen og kulturoversikten.

– Oavis.no skal ikke miste noe av det innholdet folk liker med Oppegård Avis. Heller tvert om, sier ansvarlig redaktør Thomas Witsø-Bjølmer.

9 AV 10 ER PÅ NETT: Flere og flere av våre lesere oppgir at de leser Oppegård Avis på nett. I dette bildet er hele 9 av 10 på nett.

Abonnement

Så til det mange kanskje frykter mest. Såkalte pluss-saker. Betaling. Heller ikke leserne på oavis.no slipper unna dette.

SISTE FORSIDE: En historisk forside. Slik ble tidenes siste utgave av Oppegård Avis seende ut.

Alt i Oppegård Avis har vært gratis i 10 år. Det blir det nå en slutt på.

– Dette var egentlig ingen vanskelig avgjørelse. I ti år har vi kunnet gi leserne våre nyheter gratis med annonsefinansiert totaldistribusjon. Når denne modellen nå er blitt for kostbar og ikke lengre er bærekraftig må vi finne andre inntektskilder. Digitale annonser og abonnement er da veien videre forklarer, forklarer Bjørshol.

Fra 1. februar dukker det opp et pluss-tegn foran flere av sakene. Han er forberedt på både sorg og irritasjon, spesielt hos eldre lesere.

– Oppegård Avis har stått uendelig sterkt hos den «eldre garde». De er vår mest trofaste heiagjeng. Heldigvis er disse så kloke at de forstår at det å gi vekk noe gratis i 10 år ikke er den beste løsningen økonomisk, understreker Bjørshol.

Stand på Kolbotn Torg

Hva det vil koste og hvordan du kan bli abonnement skal du få informasjon om senere.

Oppegård Avis kommer også til å ha en stand på Kolbotn Torg førstkommende helg. På fredag står vi der fra klokken 14 til 18 og på lørdag fra 11 til 16. Du er hjertelig velkommen til oss enten du vil kjefte, tegne abonnement eller bare slå av en prat.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS