Klinte til i Holmenkollen

Oppegård ILs skigruppe storkoste seg under Oslo Skifestival

Publisert

26 løpere fra Oppegård stilte til start i de tradisjonelle rennene i Oslo Skifestival.

Rennene er arrangert av Høybråten og Stovner siden tidlig 70- tall og har blitt et fast arrangement med deltakelse fra mange klubber. I flere år nå er arrangementet holdt i riksanlegget i Holmenkollen.

PS! Se bildekarusellen øverst i saken for mange bilder fra OI-utøverne i aksjon i Holmenkollen,

PS! Se bildekarusell fra OI-utøverne i sporet øverst i saken!

Mange løpere

Helgen samler dermed et stort antall løpere fra hele landet. Mange reiser langt for å få en helg i byen og for eldre løpere er det gjevt å stille til start mot sterkere konkurranse enn man er vant med fra vanlige lokale renn. For løpere som ikke er gamle nok til å delta i Hovedlandsrennet er dette å anse som uoffisielt NM.

HERLIG: Ingenting er som å være skiutøver på en dag og et renn som dette!

Totalt stilte 2200 løpere til start til ordinært renn på lørdag, og jaktstart og stafetter på søndag. For å få alle avgårde så var det da start med ti sekunders intervaller fra klokken 10.00 til klokken 16.00.

De aller yngste hadde i tillegg god gammeldags parstart!! Og alt gikk helt knirkefritt. Stor applaus til arrangørene.

For alle skiløpere er det stort å gå i de samme løypene som sine store forbilder, og få høre navnet sitt på høytaleranlegget i Holmenkollen og se navnet sitt på storskjerm. 

Men med tanke på at løypene er lagt for å være blant de tøffeste i verdenscup sirkuset for å utfordre verdens beste løpere så blir man rimelig imponert over de små 8-9 åringene som også skøyter strake veien opp Hellner-bakken.

Morsomt

STO PÅ: Fredrik Glomstud Stenersen, her fotografert i aksjon i løypene rundt Holmenkollen.

Det var morsomt at vi klarte å stille så mange løpere fra Oppegård også, og at vi stilte løpere i de fleste årsklassene. 

De eldste løperen våre har dette som fast renn i kalenderen, og for de yngre og uerfarne er det fint og morsomt å prøve seg i et skikkelig skirenn med flere lagkamerater rundt seg.

Sportslig er det bare å være imponert over innsatsen til alle sammen, og morsomt å se at løperne våre hevder seg også når det er nasjonal deltakelse. Skal vi trekke fram en gjeng må det være 12-åringene våre,

Eskil, Birk og Sander som gikk seg inn på tredjeplass på søndagens stafett, med 166 (!) lag på startstreken.

Powered by Labrador CMS