KLARE FOR SPECIAL OLYMPICS: Lise Katrin Jensen fra Kråkstad, Ida Karine Nordstrøm fra Langhus, Johanne Berg fra Oppegård og Eirik Gåseidnes fra Langhus representerer Oppegård i Special Olympics i Østerrike.

Klare for Special Olympics!

Denne gjengen skal representere Norge og Oppegård IL under lekene i Østerrike senere i år.

Publisert

Lekene nærmer seg! Norge sender 35 utøvere til Special Olympics World Winter Games 2017 som arrangeres i byene Graz, Schladming og Ramsau i Østerrike fra 14. til 25. mars 2017. Blant dem er flere utøvere fra Oppegård!

PS! Kikk nederst i saken. Der kan du se utøverne fra Oppegård på trening foran det store mesterskapet!

Går for gull

Fra Oppegård IL er Ida Karine Norstrøm, Eirik Knudsen Gåseidnes, Johanne Berg og Lise Katin Jensen tatt ut til lekene. Alle sammen er skøyteløpere og har en lang merittliste bak seg i sin idrettskarriere.

KLARE FOR SPECIAL OLYMPICS: Lise Katrin Jensen fra Kråkstad, Ida Karine Nordstrøm fra Langhus, Johanne Berg fra Oppegård og Eirik Gåseidnes fra Langhus representerer Oppegård i Special Olympics i Østerrike.

Fra før har de dyktige idrettsutøverne tatt ikke mindre enn 244 medaljer i norske- og internasjonale mesterskap, og de bærer OI-logoen stolt på drakten sin hele veien til Østerrike.

– Her er det bare en ting som gjelder, og det er gullmedalje, sier Eirik Gåseidnes selvsikkert.

– Det føles helt fantastisk å representere Norge. Det er veldig bra og det er stort, sier Jensen.

Med seg til lekene de trenerne sine, som er Camilla Helene Hallas Farestveit og Stål Rune Jensen.

I lang tid har de forberedt seg på mesterskapet, og snart er reisedagen her!

Klikk her for å lese mer om utøvernes meritter gjennom karrieren

Presenteres på fredag

Men før reisen, venter presse og intervjuer!

Førstkommende fredag er det klar for presentasjon av de totalt 35 norske utøverne som skal stille med flaget på brystet under en stor pressekonferranse hos Olympiatoppen i Oslo, hvor presse fra hele Norge skal få møte utøverne rett før avreise.

Tiril Sjåstad Christiansen og idrettspresident Tom Tvedt er blant de som vil være til stede for å ønske utøverne lykke til.

– Idrettsstyret gratulerer utøverne og støtteapparatet med å være tatt ut til å representere Norge under Special Olympics World Winter Games 2017. Vi gleder oss til å følge med de til Østerrike i mars neste år, og ønsker dem lykke til med forberedelsene til lekene. Det er godt å se hvordan særforbundene i ski, skøyter, snowboard og bandy jobber med å støtte sine klubber for og få fram miljøer som blomstrer innenfor idrett for utviklingshemmede, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Se OIs olympiske helter trene!

Special Olympics World Winter Games arrangeres den 14.-25. mars 2017 i byene Graz, Schladming og Ramsau i Østerrike. Arrangementet er verdens største på vinterstid for mennesker med utviklingshemning. Totalt deltar 2700 utøvere fra 107 land i ni ulike idretter. De norske utøverne skal konkurrere i følgende idretter: langrenn, alpint, innebandy, kortbane og snowboard.

Powered by Labrador CMS