FØLER HAN SVIKTET: Rolf Arnesen synes saken har vært vond å stå i. Nå håper han mange medlemmer møter opp på møtet 21. februar, slik at avgjørelsen blir tatt på en ordentlig måte.

Føler han har sviktet

Den tidligere styrelederen i Oppegård Boligklubb for Eldre, Rolf Arnesen, valgte å trekke seg umiddelbart etter årsmøtevedtaket om å legge ned klubben. Han føler han har sviktet medlemmene.

Publisert Sist oppdatert

Rolf Arnesen var styreleder for klubben mellom 2007 til 2021, og er styreleder i Kornmoenga Borettslag. Han har kanskje fremfor noen kjempet for å skaffe flere nye leiligheter til klubbens medlemmer.

Da årsmøtet vedtok å legge ned klubben bestemte han seg for å trekke seg. Det gjør fortsatt vondt å snakke om saken.

– Grunnen til at saken kom opp i den formen var at vi tidligere hadde en god dialog med Oppegård kommune i sin tid. Daværende rådmann Toft sørget sågar for å lage en innstilling til kommunen som sørget for å hjelpe oss i gang med byggingen av blokken i Kornmoenga. Kontakten med kommunen har vært god hele veien, inntil kommunesammenslåingen, begynner Arnesen.

LES OGSÅ:

– Uinteressant

Det skulle raskt vise seg at klimaet for samarbeid endret seg med en større kommune.

– Etter mye om og, men, som blant annet skyltes korona, fikk vi et møte med den nye ordføreren, men i det møtet fikk vi høre at det var et kommunal ansvar å bygge for eldre. Holdningen til vårt arbeid var endret, og vi følte oss nærmest avfeid, minnes Arnesen.

Innholdet i samtalen med ordføreren refererte han naturlig nok til resten av styret. Det var da snøballen begynte å rulle, ifølge Arnesen

– Da jeg refererte dette til styret endte det med en innstilling fra styret om å endre driftsformen til ren forvaltning. Slik forslaget var formet fremgikk det at «hvis man ikke fikk medhold i styrets forslag, ville forslaget være å legge ned klubben i sin helhet, sier Arnesen.

Mobilisering

Han vil ikke bruke ordet kupp, men at det ble mobilisert iherdig fra den ene siden, er han ikke i tvil om.

– Etter mitt syn er det leit at styret tilføyde dette med nedleggelse. Jeg vil ikke kalle avstemningen et kupp, men det ble mobilisert iherdig for å samle nok stemmer til å vedta dette, slik jeg oppfatter det. Av de 13 fullmaktene som kom inn, var det 12 som stemte for nedleggelse. Det sier ganske mye det, sier Arnesen.

LES OGSÅ:

Vond sak

Etter vedtaket på årsmøtet valgte Arnesen å trekke seg. Saken har vært vond.

– Jeg har veldig vondt av denne saken og ikke minst for de medlemmene som har vært medlemmer i mange år for å få seg en bolig. Samtidig føler jeg at jeg har sviktet dem ved å la dette tillegget bli med i forslaget. Det er det vondeste. Jeg håper at de medlemmene så ennå ikke har fått kjøpt en bolig møter mannsterke opp på kommende årsmøte, slik at det arbeidet vi har nedlagt gjennom år kan bestå, avslutter Arnesen.

Powered by Labrador CMS