KAN LEGGES NED: Hvis styrets forslag vedtas på det ekstraordinære møtet 21. februar, vil samtlige 47 leiligheter på Kornmoenga og på Tonevangen på Kolbotn stå fritt til å selges på det åpne markedet. Det er det dagens eiere som tjener fett på.

Avviser at dette er et kuppforsøk

I et svar til Oppegård Avis, avviser styret i Oppegård Boligklubb for Eldre at forslaget om å legge ned klubben var skittent spill.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg opplever at spørsmålene dine har sterke føringer. Et utgangspunkt synes å være at det er foregått et kupp og at det er sterke krefter i sving for å legge ned klubben. At 32 av medlemmene i klubben møtte opp til årsmøtet og stemte, viser hvordan demokratiet fungerer. Det blir derfor feil å si at dette var et kupp.

Det skriver styret i Oppegård Boligklubb for Eldre, ved Unni Fjellstad Carlsen i en e-post til Oppegård Avis.

Fem spørsmål

Spørsmålene hun henviser til ble sendt til styret i forbindelse med saken om at Oppegård Boligklubb for eldre ble foreslått nedlagt på et årsmøte i oktober 2021.

I den saken rettes det kritikk mot både prosessen og styret i Oppegård Boligklubb, fra medlemmer som er mot en nedleggelse av klubben. Vi har derfor bedt om en forklaring fra styremedlemmer som stemte for nedleggelse av klubben. Dette ønsket styret å besvare på e-post.

Følgende fem spørsmål ble sendt:

– Hvorfor er du for nedleggelse av klubben? – En kilde siteres på at «den eneste gode grunnen til å stemme for nedleggelse er personlig gevinst». Hva er din kommentar til dette? – Synes du det rettferdig at noen av klubbens medlemmer plutselig skal få berike seg selv på denne måten? – Klubbens medlemstall er etter det jeg forstår stigende. Det tyder på at behovet for en slik klubb bare er økende. Likevel er det nå sterke krefter i sving for å legge ned klubben. Hvorfor? – Prosessen for å legge ned klubben beskrives som et kuppforsøk. Hva er din kommentar til dette?

– Åpenbar sannsynlighet

– Det er en åpenbar sannsynlighet for at de av oss som bor i en leilighet i Oppegård Boligklubb for Eldre, har en annen interesse for fristilling av borettslagene, enn de av oss som ikke har leilighet innen systemet, skriver Fjellstad Carlsen i sitt svar til Oppegård Avis, i et brev som strekker seg over flere A4-sider.

For ordens skyld legger vi til at Fjellstad Carlsen selv ikke bor i noen av de to borettslagene dette gjelder.

I STYRET: Unni Fjellstad Carlsen sitter i styret for Oppegård Boligklubb for eldre og synes prosessen har gått redelig for seg.

I brevet tar hun først og fremst for seg de historiske linjene til klubben, hvilket utrettelig arbeid som er lagt ned for å skaffe flere leiligheter, hvilke utfordringer de har møtt og fortsatt møter. Blant annet understreker hun i brevet at det har blitt stadig vanskeligere å knytte til seg nye leiligheter som klubbens medlemmer kan kjøpe, mye «takket være» en mindre velvillig linje fra kommunen, etter kommunesammenslåingen.

Utgått på dato?

Det fikk styret til å drøfte følgende tanker, ifølge Fjellstad Carlsen:

«Er ideen som ligger til grunn for Oppegård Boligklubb for Eldre gått ut på dato? Er det et annet tenkesett hos politikerne i dag? Hvordan få politikere til å synes det er verdt å satse på klubb-tanken?»

– Før sommeren 2021 var styret kommet dit i prosessen at vi hadde begynt å tenke utarbeidelse av innkalling til årsmøte med forslag bl.a. om oppløsning av boligklubben.

I innkallingen til årsmøte 20.10.2021, fulgte det en bred, historisk redegjørelse av situasjonen. Styret fremmet fire forslag til årsmøtet:

1. Det settes tak på antall medlemmer. 2. Klubben endrer driftsform til en forvaltningsmodell/ administrasjonsmodell. 3. Punkt 1 og 2 gjør det nødvendig med vedtekts-endringer 4. Klubben opphører i henhold til vedtektene og borettslagene fristilles

Årsmøtet vedtok som kjent å gå for alternativ 4.

Enstemmig styre

– Det er viktig å si at det IKKE er medlemmer som har foreslått oppløsning av klubben, forslaget er kommet fra et enstemmig styre på bakgrunn av dagens situasjon. Styret vårt har tre medlemmer som bor i leiligheter i regi av Oppegård Boligklubb for Eldre, mens tre bor utenfor det systemet. Det har fra 20.10.21 og frem til i dag, vært viktig for oss i styret å kjøre en så riktig/ god prosess som mulig innenfor de rammene vi har og uten å ha fokus på ulike interesser i saken. Styret har i seg selv ikke som mål å oppløse klubben, men har fått i oppdrag å forvalte vedtaket fra årsmøtet 20.10.21 i henhold til klubbens vedtekter, skriver hun.

Feil å kalle dette et kupp

Hun reagerer på tonen i spørsmålene Oppegård Avis har stilt.

– Jeg opplever at spørsmålene dine har sterke føringer. Et utgangspunkt synes å være at det er foregått et kupp og at det er sterke krefter i sving for å legge ned klubben. Det vi har gjort rede for over, viser en annen virkelighetsoppfatning. At 32 av medlemmene i klubben møtte opp til årsmøtet og stemte, viser hvordan demokratiet fungerer. Definisjonen av et kupp er på urettmessig (etisk) eller lovstridig (juridisk) måte å tilegne seg makt eller goder på andres bekostning. Det blir derfor feil å si at dette var et kupp, poengterer Fjellstad Carlsen.

Avslutningsvis legger hun til følgende mening.

– På egen regning kan jeg tilføye at det er et mysterium for meg, etter at det var sendt ut innkalling til årsmøtet til 231 hjem, med en bred historisk redegjørelse for situasjonen vedlagt, - så møtte det 36 medlemmer. Jeg klarer ikke å slutte å forundre meg over det. Nå ser det ut som om noen har våknet, så da kan vi håpe på oppmøte 21. februar, skriver styremedlemmet, som selv ikke bor i en av de 47 leilighetene det nå kjempes om.

Vi følger saken og vil bringe resultatet fra det ekstraordinære årsmøtet 21. februar så fort det blir kjent.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS