ÅRSMØTE: På mandagens ekstraordinære årsmøte i Oppegård Boligklubb for Eldre skulle medlemmene avgjøre klubbens videre skjebne.

Styrets forslag falt

På et ekstraordinært årsmøte i Oppegård Boligklubb for Eldre stemte medlemmene for et videre liv for klubben.

Publisert Sist oppdatert

På klubbens årsmøte 20. oktober i fjor stemte majoriteten av de fremmøtte for nedleggelse av den tradisjonsrike klubben Oppegård Boligklubb for Eldre. Dette er en klubb som disponerer totalt 47 leiligheter i Oppegård, hvor medlemmene har forkjøpsrett på leilighetene til såkalt indeksregulert kostpris.

På fjorårets årsmøte møtte bare 23 av 234 medlemmer i egen person, mens 13 fullmakter ble levert. Det utgjør 15 prosent av medlemsmassen.

En så stor avgjørelse kunne derimot ikke godkjennes uten et ekstraordinært årsmøte, og dette møtet ble avholdt i Kolben mandag kveld.

Bedre oppmøte

Det var knyttet stor spenning til hvor mange av medlemmene som ville dukke opp selv, eller levere fullmakt, og selv om mange fortsatt lot være å møte opp, var det totalt 78 stemmer som skulle telles opp etter avstemmingen. Det tilsvarer ganske nøyaktig 33 prosent av klubbens medlemmer.

TELLEKORPSET: Etter at alle stemmene var talt opp var det et tydelig ekstraordinært årsmøte som konkluderte.

Et tydelig nei til nedleggelse

For å oppnå 2/3-dels flertall for nedleggelse måtte styrets forslag om nedleggelse få 52 stemmer, men da tellekorpset hadde fintelt de avgitte stemmene var dette fasiten:

35 medlemmer stemte for nedleggelse.

43 medlemmer stemte mot nedleggelse.

Dermed fikk ikke forslaget om å legge ned klubben, som i forrige ukes avis ble kalt et kuppforsøk, det nødvendige 2/3-dels flertallet.

Styremedlem og møteleder Unni Fjellstad Carlsen tok avgjørelsen med fatning.

– Med tanke på avisoppslagene i forrige uke og ordbruk som «egen vinning og kuppforsøk» var dette et sivilisert møte. Jeg er imidlertid ikke imponert over at bare 33 prosent av medlemmene vil bli hørt i en så viktig sak, sa Fjellstad Carlsen.

Ingen vil i styret

Mandagens avgjørelse betyr blant annet at dagens styre, som har jobbet for nedleggelse, trekker seg. Siste oppgave blir å sørge for at et nytt styre kan velges, enten i form av at noen melder seg til oppgaven, eller at en valgkomité tar på seg oppgaven.

Dette arbeidet ble påbegynt allerede under møtet, men selv om hele 43 medlemmer stemte mot nedleggelse, var det ingen som umiddelbart ønsket å være med i klubbens styre i tiden fremover.

Det synes Fjellstad Carlsen er synd.

– Jeg er bekymret over at ingen av de 43 som har stemt mot nedleggelse i kveld ikke vil bidra til å drive klubben videre. Vi får se den kommende tiden om noen kanskje ombestemmer seg og ønsker å delta. Hvis noen er interessert, er det bare å ringe meg på 482 21 142, sier hun til Oppegård Avis.

MØTELEDER: Styremedlem Unni Fjellstad Carlsen ledet møtet og informerte medlemmene om at styret trekker seg etter at resultatet var klart.
Powered by Labrador CMS