JUNILEUMS-ØL: – Det er her du får Roald Amundsen-ølet, sier daglig leder på Gamle Tårnhuset restaurant, Vebjørn Aarflot, og viser frem til den historiske etiketten.

Skål da, Oppegård

Nå er «Roald Amundsen» tappet på ølflasker som bare fås i Oppegård.

Publisert Sist oppdatert

Polfarer-jubileet markeres på så mange vis. Nå har Oppegård historielag fått tappet et eget polarøl, laget til 150-års jubileet for Roald Amundsens fødsel.

Under Eventyrfestivalen 24. september i år skal det av avdukes en byste av polarhelten og verdensborgeren, som bodde de siste 20 årene av sin levetid på Uranienborg på Svartskog, og i tiden frem mot avdukingen skal det foregå mye spennende.

Eget øl

ØL-GUTTA: Etter at ølet kom fra bryggeriet satte prosjektgruppen i gang med å lime spesialetiketter på jubileumsølet. Fra venstre: Severin Breivik, Tore Matre (innleid for anledningen), Ole Kjeldsberg Endresen og Nils Harald Skaufel.

Med Nils Harald Skaufel i spissen, har prosjektkomiteen jobbet frem et eget Roald Amundsen-øl, som er produsert av bryggeriet Nøisom AS i Fredrikstad. Dette bryggeriet ble valgt fordi Roald Amundsen er født i daværende Borge kommune (i dag Fredrikstad).

De håper dråpene blir et samlerobjekt.

– Det handler jo om et øl som feirer vår store nasjonalhelt, den første som nådde Sydpolen, og en verdensborger av rang, sier Nils Harald Skaufel.

På Gamle Tårnhuset

– Dessuten er det foreløpig produsert et begrenset antall flasker med en «historisk spesialetikett». Men vi har ikke problemer med å produsere noe mer om det viser seg at interessen er stor.

Prosjektkomiteen har naturlig nok ingen skjenkebevilling eller mulighet til å selge alkoholholdige drikker på egen hånd, så foreløpig serveres ølet bare i Gamle Tårnhuset restaurant på Kolbotn.

– Foreløpig er vi helt i startfasen, så det er ikke klart om flere restauranter vil ha Roald Amundsens jubileums øl på menyen. Det blir i så bare innenfor gamle Oppegård kommune, sier Skaufel.

Da er det bare å heve glasset og skåle for Amundsen – med hans eget øl.

Powered by Labrador CMS