OPPFORDRER TIL Å STEMME: Ordfører Thomas Sjøvold, håper valgdeltakelsen er like bra i år som tidligere år.

Oppegård på valgtoppen

Det er få steder i landet det er like høy valgdeltakelse som i Oppegård. I Stortingsvalget i 2013 var valgdeltakelsen på hele 86, 3 prosent.

Publisert

Oppegård kommune utmerker seg på valgdeltakelse. Det er få steder hvor valgdeltakelsen er like høy, og ordfører Thomas Sjøvold tror det er en blanding av flaks og proaktivitet fra kommunens side.

Les også: Se paneldebatten fra torget

 – Vi skal erkjenne at det er kombinasjon av ting vi gjør og ting vi er heldige med. Vi er heldige med med geografien, og at vi har mange valglokaler tett inntil hverandre. I tillegg gjør vi ting, som å starte demokratiopplæringen i skolen, legge til rette for å stemme med god anledning til forhåndstemming og todagersvalg, sier Sjøvold.

Han legger også til at det er svært mange samfunnsengasjerte mennesker i Oppegård, og at kommunens innbyggere er høyt utdannet.

OPPFORDRER TIL Å STEMME: Ordfører Thomas Sjøvold, håper valgdeltakelsen er like bra i år som tidligere år.

Valgforsker Anders Todal Jenssen støtter Sjøvolds antakelser i et intervju i KS.

– Dette henger selvfølgelig sammen med hvem som bor hvor. Det er store forskjeller i individuelle ressurser blant innbyggerne. Vi vet at høy utdanning, høy inntekt og høy formue henger sammen med politisk interesse og valgdeltakelse, sier valgforskeren. 

Omtrent best

Ved stortingsvalget i 2013 var det kun tre kommuner som hadde høyere valgdeltakelse enn Oppegård, og i 2009 var Oppegård på andreplass, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Les også: Kommunen vokser

– Vi er omtrent best i landet. Det er bare øykommunene som er bedre, men av de kommunene med litt størrelse på, er vi best i landet. Det håper jeg skjer denne gangen her også, sier Sjøvold. 

Han oppfordrer alle til å bruke stemmeretten sin i det kommende stortingsvalget.

– Det er like viktig som alltid at folk går og stemmer. Vi har todagersvalg i Oppegård med gode åpningstider, og man kan nå gå på hvilke valglokaler man ønsker, sier Sjøvold.

Les også: Sommerles sprengte alle rekorder i år!

All avkryssing skjer elektronisk, dermed trenger man ikke å gå til lokalet som ligger i egen valgkrets.

 – Vi oppfordrer alle til å benytte stemmeretten, sier ordføreren.

Oppegård Avis gjør det samme. Godt valg! 

Powered by Labrador CMS