I ARBEID: Bildet viser Emil Sæthern fra UTE Oppegård som er i ferd med å felle et tre.
I ARBEID: Bildet viser Emil Sæthern fra UTE Oppegård som er i ferd med å felle et tre.

Gratis ved til jul?

Oppegård kommune feller trær rundt omkring. Veden kan du få gratis.

Publisert

Vinteren er hogst-sesong, og Oppegård kommune ved virksomheten UTE Oppegård er i ferd med å felle trær rundt omkring i kommunen.

– Det dreier seg om trær som er i fare for å blåse over ende, som står i veien for noe eller som innbyggere har søkt om å få fjernet av ulike årsaker, sier virksomhetsleder for UTE Oppegård, Heidi Tomten.

Hun sier hogsten medfører at kommunen har mye ved. Denne veden samles på parkeringsplassen i enden av Tømteveien, helt sør i Sofiemyr idrettspark.

– Veden som legges her vil være kappet i håndterbare lengder, slik at det er mulig å få disse med på en tilhenger. Alle som ønsker det kan hente ved her, sier Tomten.

Følg med på skilting

Tomten sier det vil etter hvert komme skilt om gratis ved ved parkeringsplassen i Tømteveien, men allerede nå kan de som ønsker det hente veden som finnes på stedet.

– Dersom det felles mange trær innenfor et begrenset område, kan det forekomme at veden ikke fraktes til Sofiemyr, men blir liggende der den er. I så fall vil det settes opp skilt om gratis ved også på disse stedene, sier hun.