FULLT HUS: Sånn ser det gjerne ut på en god quiz-kveld på Oppegård Grendehus. Tar du turen fredag kveld?

Dette er Oppegårds sydligste quiz

Nå vil den godt skjulte quiz-skatten i Oppegård syd bort fra «hemmelighetsstempelet».

Publisert Sist oppdatert

At det er Terje Aaseth-quiz på O´Learys på tirsdager, og stormende quiz-jubel på Lenes kafe på Greverud, er kanskje godt kjent for den gjengse Oppegård Avis-leser. Så også at det er en ukentlig eldre-quiz i Kolben.

Men visste du at det med jevne mellomrom er fredags-quiz i Oppegård Grendehus? Ikke vi heller. I hvert fall ikke før nå.

Men huset som er mest kjent som Oppegård Vel eller bare «Vellet», har nemlig også et tilbud til quiz-hungrige oppegårdinger. Her er det altså fredager som gjelder, og er du rask til å bestemme deg, kan du oppleve denne Oppegård syd-godbiten allerede denne fredag kveld.

Lokal quiz-master

Da avholdes nemlig den syvende quizen på Oppegårds sydligste breddegrader. Vi lar quiz-master Benecicte Bjarstad fortelle mer om den spede starten. Hun har re-etablert seg i hjembygda etter flere år i diverse storbyer som København, Stockholm og Trondheim.

– Dette startet egentlig med at Oppegård Vel hadde det økonomisk tøft under korona med lite utleie og penger inn. Da tiltakene begynte å lette, ble det derfor avholdt et møte for å redde vellet, ved å øke aktiviteten. En arbeidsgruppe foreslo først å starte søndagskafé, noe som ble en braksuksess. Det gjorde at vi skjønte at vellet både kan og skal være et samlingsted for oss lokale, ikke bare et utleiested, begynner Bjarstad.

QUIZ-MASTER: Oppgaven som quiz-master har Benedicte Bjarstad tatt på strak arm.

Etter kafé-suksessen var neste forslag å arrangere quiz. Da ingen rakk opp hånda til oppgaven som quiz-master, tok hun like godt oppgaven selv.

– Quiz er jo gøy, så det måtte bli en suksess. På det meste har vi vært 15 lag og 60 deltakere, og det er stinn brakke her, og vel så det, sier quiz-masteren.

Gjennomtenkte oppgaver

Hva er så hemmeligheten bak den foreløpig «godt skjulte» quizen?

– Det kan jo være at det er fredag kveld, etter leggetid for barna. Det skal godt gjøres å ikke kose seg da. Men jeg prøver i alle fall å lage quiz-er for alle aldersgrupper, med spørsmål som er gøy å resonnere rundt, også dersom du ikke er helt sikker på svaret. Her får du ikke spørsmål om sluttiden til Johan Olav Koss på 10.000 meteren i Vikingskipet i 1994, sier Bjarstad.

Noen temaer er det derimot lurt å være litt ekstra forberedt på.

– Jeg er alltid innom geografi og jeg liker oppgaver som inneholder tomme kart som må fylles. Dessuten avslutter vi alltid med musikk-oppgaver for å få opp stemningen. Andre kategorier som ofte dukker opp, er språk og underholdning. Ja, eller så kan jeg overraske med kategorien «ting jeg lært på jobb». Det kan være så mangt, ler hun.

Vått og tørt av ymse slag

I tillegg til kreative spørsmål som skaper hodebry, er det selvsagt servering av ulike forfriskninger, med og uten aldersgrense, både før, under og etter quizen. Ja, og så selges det smågodt. Det er jo tross alt fredag.

Har du lyst å teste ut det sosiale og morsomme tilbudet, så starter spørsmåls-moroa klokken 20.00, mens dørene åpner 19.45. Selve quizen er gjerne ferdig rundt 22.30, men arrangørene ser gjerne at folk sitter og koser seg etterpå, så dørene stenger ikke før ved midnatt.

PS: Lagene kan ikke bestå av mer enn fire deltakere og kommer man for eksempel to og to, så kan man utmerket godt danne lag med andre duoer.

Vet du ikke helt hvor Oppegård Grendehus er? Adressen er Sætreskogveien 13, og det er bare et par minutter å gå fra Oppegård stasjon. Kommer du med bil er det parkeringsplasser rett utenfor bygget.

OPPEGÅRD VEL: Grendehuset eller «Vellet» ligger i Sætreskogveien 13 på Oppegård.
Powered by Labrador CMS