UT PÅ GLATTA: Har du skøytene klare, finnes det flere muligheter til å prøve dem.

Her kan du stå på skøyter

Nå som kulden har satt inn er det mange som klør etter å finne frem skøyter og ski. Vi har laget en oversikt over Oppegårds skøytebaner.

– Hver bane må vannes seks til syv ganger før den kan brukes. Hvor raskt banene er klare til bruk avhenger av kulden, for med kaldt vær kan vi vanne mye på kort tid, sier virksomhetsleder Heidi Tomten i UTE Oppegård.

Hun sier at i løpet av den nærmeste tiden vil kommunen ha skøytebaner klare på følgende steder:

• Tårnåsen skole

• Kolbotn skole

• Østli skole

• Greverud skole

• Vassbonn skole

• Sofiemyr idrettspark (hockeybanen og den lille banen nord for den)

• Østre Greverud (grusbanen)

Når det gjelder banen på Svartskog, blir den klar litt senere. ifølge Tomten.

Sørget for lys

– Alle er velkomne til å bruke skøytebanene, men vi oppfordrer alle til å bruke hjelm og vise hensyn, sier Heidi Tomten. 

Hun sier at på de fleste stedene vil det også være lys fra klokken 16:00 til klokken 23:00 om kvelden. På Svartskog skrus lysene på manuelt.

– Snart er det bare å finne frem skøytene og komme seg ut!

Is på Kolbotnvannet

Det er mange som liker å gå på skøyter på Kolbotnvannet, gå over vannet på isen og isfiske i det idylliske området på vinteren.

Kommunen advarer mot å ferdes på isen i områdene i nordre del av Kolbotnvannet, i Veslebukta og Storebukta. Her er isen utrygg fordi den påvirkes av bobleanlegg og bekkeutslipp.

Skredderstubekken er lagt i rør, men har et bekkeutløp i Storebukta ved Skogsland som gjør isen utrygg. Det er også installert to bobleanlegg på bunnen av Kolbotnvannet for å begrense forurensningen i vannet. Disse anleggene slipper ut luftbobler og svekker isen.

Husk at de utrygge områdene vil være store i mildt vær, og mindre ved langvarig kulde, så vær ekstra forsiktig når du beveger deg på isen.

Powered by Labrador CMS