PRIMUS MOTOR: Knut Oppegaard fra Oppegård IL håper på en folkefest av ivrige løpere 11. mai.
PRIMUS MOTOR: Knut Oppegaard fra Oppegård IL håper på en folkefest av ivrige løpere 11. mai.

Håper på løpefest i Oppegård

Lørdag 11. juni er det ikke lov å ha noen unnskyldninger. Da er det nemlig klart for Oppegårdmila.

Publisert Sist oppdatert

I år, som de fleste andre år, er det Oppegård IL-legende og lokalpolitiker Knut Oppegaard, som er primus motor. Opplegget vil nok være gjenkjennelig for de som har løpt tidligere, men i år har Oppegård sørget for en aldri så liten innbringende politiker-tvist.

Som «straff» for at politikerne i Nordre Follo kommune legger så dårlig rette for idretten her lokalt, har nemlig kommunestyrerepresentant Oppegaard sørget for at alle kommunestyrerepresentanter i år må betale dobbel pris for å delta.

– I år skal vi ta igjen litt overfor lokalpolitikerne, sier han med et smil. – Dette er selvsagt gjort med et glimt i øyet, men det er litt alvor i det også. Det er en betimelig misnøye ute hos idretten, både med tanke på fremdrift i prosjekter og likebehandling i kommunen. Så for idretten er dette blodseriøst, sier Oppegaard.

SLIK VAR DET I 2019: Sist gang Oppegårdmila ble arrangert var i 2019. Da så det slik ut da de raskeste startet.
SLIK VAR DET I 2019: Sist gang Oppegårdmila ble arrangert var i 2019. Da så det slik ut da de raskeste startet.

Mange muligheter

Årets Oppegårdmila er som vanlig delt opp i ulike distanser. De aller minste får muligheten til å løpe en 500-meter, neste steg er en 2-kilometer, eventuelt en 5-kilometer i lysløypa, eller den forjettede 10-kiolmeteren – selveste Oppegårdmila.

Det spiller ingen rolle hvor langt eller fort du løper, for det viktigste er tross alt å delta.

– Det er så godt å få lov å arrangere «mila» igjen. Endelig kan vi samles til en skikkelig aktivitetsfest, gløder mannen som praktisk talt deler navn med idrettslaget.

Drømmer om rekord

Opp gjennom årene har det deltatt over 600 personer enkelte år, og Oppegård har troen på at mange har et oppsamlet behov for å løpe med startnummer på brystet.

– Vi har bevisst holdt igjen litt med påmeldingen, fordi vi håper det skaper en bølge av påmeldinger. Vi håper det er et litt oppdemmet behov for mange der ute, sier han.

Han mener da ikke bare rutinerte løpere, for de er bare en liten del av denne dagen. For mange er er Oppegårdmila det første møtet med startnummer på brystet.

– Oppegårdmila er like perfekt for barselgrupper som vil gå seg en tur, hundeeiere som lufte bikkja og mosjonister, som rekordjaktende løpeproffer. Oppegårdmila er en kupert og fin løype som passer for alle, uansett form, frister Oppegaard.

FOR ALLE: Oppegårdmila har distanser som passer alle og enhver. Og til slutt får man selvsagt premie.
FOR ALLE: Oppegårdmila har distanser som passer alle og enhver. Og til slutt får man selvsagt premie.

Hvem klarer flest?

Han skal selvsagt stille til start selv, selv om hans eget påfunn betyr at han må betale dobbel pris.

– Målet får være å at det blir en konkurranse mellom de politiske partiene om hvem som klarer flest påmeldte, til tross for prisøkningen. Jo flere, desto bedre, sier han med et smil.

Hansken er dermed kastet. Hører du Hanne Opdan, Hans Martin Enger, Bjørn Kløvstad, Håkon Gulbrandsen og Tønnes Steenersen?

Oppegaard har én fristelse igjen på lager.

– Vi stiller selvsagt med åpen kiosk med både pølser, brus og andre godbiter. Oppvarmingen tar vi sammen som tidligere, med god musikk og enda bedre stemning, lover arrangøren.

HER KAN DU MELDE DEG PÅ.

Powered by Labrador CMS