ETTERFORSKER: Politiet har tatt beslag som det nå gås gjennom som del av etterforskningen mot siktede.
ETTERFORSKER: Politiet har tatt beslag som det nå gås gjennom som del av etterforskningen mot siktede.

Skolevikar siktet for besittelse av overgrepsmateriale

Foreldre ved to barneskoler ble varslet mandag.

Publisert

Mandag formiddag gikk det ut epost til foresatte ved to skoler i Nordre Follo kommune om at en mann er siktet for besittelse av ovegrepsmateriale.

Siktede har jobbet som vikar ved to skoler og SFO. Oppegård Avis har fått bekreftet at det er snakk om to skoler i gamle Oppegård kommune. 

Politiet har ikke funnet holdepunkter for at det er begått noen fysiske overgrep.

–  Politiet har slik saken står nå ingen indikasjoner på at mannen har begått fysiske overgrep mot barn. Dersom politiet under den videre etterforskningen av saken avdekker straffbare forhold knyttet til barn, vil politiet umiddelbart varsle foresatte, skriver politiet i informasjonsbrevet. 

Vikar siden 2018

Mannen ble 7. februar varetektsfengslet i fire uker av Follo tingrett. Vedkommende har jobbet som vikar i kommunen siden 2018. 

– På generelt grunnlag vil det på bakgrunn av siktelse og dom for overtredelse av straffelovens § 311, ikke lenger være mulig for personen å jobbe med barn, skriver kommunen på egne nettsider. 

Nordre Follo kommune skriver på egne nettsider at saken er under etterforskning, og at de derfor ikke kan uttale seg ytterligere. 

– Jeg har forståelse for at foresatte kan bli bekymret. Nå etterforsker politiet saken, og vi forholder oss til det politiet kommer frem til, sier rådmann Gro Herheim til egne nettsider.