TRYKKER FORTSATT: Selv om sjansen for at Thomas Rød fra Tårnåsen vinner er minimal, trykker han fortatt på Røde Kors-knappen. Det setter Oppegård Røde Kors pris på, som er avhengige av disse pengene.

– Jeg trykker fortsatt på Røde Kors-knappen

Thomas Rød (45) fra Tårnåsen ble pantemillionær i november. Har det endret livet hans, og hva har pengene gått til?

Siden starten i 2008 har 53 personer blitt pantemillionærer, og én av dem er Thomas Rød (45).

Vi møter trebarnsfaren hjemme på Tårnåsen, hvor skiutstyret ligger utenfor i snøen. I november ble han pantelotterivinner da han, egentlig ved en tilfeldighet, trykket på Røde Kors-knappen.

– Jeg skulle bare ha noe kjapt på butikken, og tok med meg et par flasker i farten. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg gjorde det, som regel samler vi opp en del poser før vi går og panter. Ofte trykker jeg på den vanlige panteknappen, for å betale varene med pantepengene. Men denne gangen trykket jeg på Røde Kors-knappen, uten at jeg helt vet hvorfor, forklarer han ved kjøkkenbordet.

Saken fortsetter under bildet. 

Uvanlig mange nuller

FLASKEFLAKS: Han gikk på butikken for å pante et par flasker og handle til middag. Han kom ut som pantemillionær. Her er Pantelotteriets eget bilde fra overrekkelsen med butikksjef Ingrid Haugnes og korpsleder Even Bergan.

På lappen som kom ut, stod det "Kontakt Pantelotteriet", og under var det et tall med uvanlig mange nuller.

PANTELAPPEN: Ingen gevinst på denne lappen, men Thomas Rød sin så noe annerledes ut... Seks nuller, faktisk!

Det stod nemlig én million kroner, og det er takket være hans bevisste døtre og kone at han trykket på knappen.

– Som regel er det døtrene mine som trykker på Røde Kors-knappen, ikke jeg. Det tok litt tid før jeg faktisk skjønte at det var en hel million. Jeg sendte bilde av kupongen til konas mobil, og fikk et "?" til svar. Hun lurte på om det var en spøk, smiler han.

Ikke gått ham til hodet

Thomas og kona Line Rød er opprinnelig fra Oslo, men har bodd på Tårnåsen i over ti år. Sammen har de døtrene Emma (10), Marie (15), og Kristine (17).

Og siden alle tre er interessert i svømming, fotball og ski, går det fort noen lapper til reiser og utstyr. Selv sitter Thomas i styret i skigruppa i Oppegård IL.

OI: Thomas Rød sitter i styret i Skigruppa i Oppegård Il, og drakten må selvfølgelig med når man skal til Ungdomsbirken.

– Det jo uvirkelig å vinne, men jeg mistet ikke nattesøvnen av den grunn... Det er stor interesse for sport i familien, så pengene komme godt med når man trenger nytt utstyr og slikt, sier han.

De har ingen konkrete planer for hva pengene skal gå til. Noen vil pusse opp, men det er det ikke tid til med en så fantastisk vinter det har vært.

Nå pakkes det til at far og mellomste datter skal reise til Ungdomsbirken på Lillehammer.

Trykker fortsatt på den knappen

Sjansen for at han vinner på ny er nå tilnærmet null, men det hindrer ham ikke i å trykke på knappen til den humanitære organisasjonen.

– Jeg trykker fortsatt på Røde Kors-knappen, selv om sjansen for at jeg vinner nå er veldig liten, sier han.

Og det gjør han lurt i.

I løpet av 2017 fikk vårt lokallag, Oppegård Røde Kors, over 92.000 kroner!

Pantelotteriet er en viktig og stabil inntektskilde for den humanitære organisasjonen, og selv om de budsjetterer med disse pengene hvert år, kom det inn mer i fjor enn de hadde regnet med.

– Det er ny rekord, sier leder av Oppegård Røde Kors, Dag Johnsrud.

RØDE KORS-KNAPPEN: Er den hvite knappen med rødt kryss på. Her panter leder i Opppegård Røde Kors Dag Johnsrud en flaske på Kiwi. Ingen gevinst, dessverre - men pengene går rett tilbake til ham!
TRYKKER FORTSATT: Selv om sjansen for at Thomas Rød fra Tårnåsen vinner er minimal, trykker han fortatt på Røde Kors-knappen. Det setter Oppegård Røde Kors pris på, som er avhengige av disse pengene.

Pengene har gått til nytt låsesystem i Røde Kors-huset, noe som gjør huset sikrere og mer tilgjengelig for flere. Dermed bidrar Pantelotteriet til et mer aktivt Røde Kors-hus, som kommer hele kommunen til gode.

Saken fortsetter under bildet. 

Fakta om Pantelotteriet

  • Røde Kors har mottatt 202,2 millioner kroner fra Pantelotteriet siden starten i 2008.
  • Fyller 10 år i april.
  • Hvert lodd i Pantelotteriet koster 50 øre. 
  • Pantelotteriet finnes nå på rundt 2 200 panteautomater over hele landet.
  • Eies av Røde Kors (40%) og Olav Thon Gruppen (60%).
  • Vinnersannsynligheten er 1/597 og i gjennomsnitt vinner hver 23. deltager i lotteriet. 
Powered by Labrador CMS