AVTALE: Per Kristian Lundefaret (t.v.), Øyvind Sauvik og salgssjef Lars Rodvang Endrestad ved Toyota Follo.

Puls Samfunn inngikk avtale med Toyota

- Kjempeviktig, sier Pekka og Vinni, frontfigurene til det sosiale entreprenørskapet.

Publisert

Per Kristian «Pekka» og Øyvind «Vinni» Sauvik lanserte Puls Samfunn med brask og bram på Kolbotn Torg 17. september i fjor. OL-roeren Olaf Tufte fortalte gripende historier fra barndommen, NRK korrespondenten og Russland-spesialist Hans-Wilhelm Steinfeld ga lanseringen et internasjonalt perspektiv, Ordfører Hanne Opdan var til stede, sammen med flere profiler og sentrale personer fra kommunen vår.

Nå har Puls Samfunn inngått et samarbeid med Toyota Follo.

- Vi går inn i samarbeid med Puls Samfunn fordi det er lokalt og samfunnsnyttig, sier Lars Rodvang Endrestad, som er salgssjef ved Toyota i Follo.

– Alle som kjøper bil hos oss, vil kunne referere til denne avtalen, det vil utløse 1000 kroner per solgte bil, og de vil gå uavkortet til Puls Samfunn, forklarer han.

Stort behov

Pekka Lundefaret sier det er et stort behov for nyetablerte Puls Samfunn.

– Etter lanseringen har vi fått henvendelser fra både potensielle brukere, kommunen, og potensielle kommersielle samarbeidspartnere. Skal vi få hjulpet til, så trenger vi økonomisk støtte. Samarbeidet med Toyota blir utrolig viktig, sier Pekka.

Lundefaret forteller at prosjektene det er ønske om spriker stort i både alder og omfang.

– Vi er lidenskapelig opptatt av at mennesker må være i aktivitet for å ha det bra. I tillegg vil vi skape trygge møteplasser i Nordre Follo for innbyggere i alle aldre. Vi har lansert et lavterskeltilbud som heter “UT Å GÅ”, der vi stiller med turkamerat til de som trenger litt selskap for å komme seg opp og ut. Men Puls Samfunn skal også ta på seg mer krevende oppgaver.

Ung 300

I Nordre Follo er det til enhver tid cirka 300 ungdommer mellom 16 og 25 som er uten jobb og uten skole. De blir stående utenfor samfunnet, og har tilsvarende dårlige framtidsutsikter. De representerer også en stor utgift for kommunen, både nå og i fremtiden, ved at mange ender opp som arbeidsledige, samt at flere av dem påfører kommunen kostnader ved kriminalitet og annen destruktiv virksomhet.

– Gjennom prosjektet “UNG 300” ønsker vi å jobbe med denne problemstillingen. Vi har allerede god erfaring fra et tidligere prosjekt som het “Rallyfadder.” En av de ungdommene vi var mentor for gjennom det prosjektet driver nå sitt eget budbilfirma, og er nå selv klar til å være en av mentorene i “UNG 300.” Men et prosjekt som “UNG 300” vil kreve ressurser, så vi venter på svar fra Nordre Follo Kommune og NAV. Foreløpig har dialogen vært veldig positiv, avslører Lundefaret.

Kompiser i krigen

Pekka og Vinni er kjent for å stå frem om folk og følelser, det gjennom TV-opptreden, de har vært gode støttespillere for hverandre i oppturer og nedturer.

– Alle går gjennom tøffe tider i løpet av livet, sånn er det bare, forteller Øyvind “Vinni” Sauvik.

– Men jeg og Pekka har vært heldige i den forstand at vi kunne være der for hverandre. ting blir litt lettere med en “kompis i krigen ”. - Nå håper vi at vi gjennom Puls Samfunn kan bidra positivt til andre som trenger en “kompis i krigen”, sier Sauvik. _

– Vi er utrolig stolte over å ha fått med oss Toyota på laget, og av relasjonen vi har fått til denne lokale forhandleren. Det er rørende at folk stiller opp på denne måten, avslutter Sauvik.

Powered by Labrador CMS