STORT ENGASJEMENT: Her ser du et bilde fra Amundsen og Sanners besøk på Oppegård rådhus.
STORT ENGASJEMENT: Her ser du et bilde fra Amundsen og Sanners besøk på Oppegård rådhus.

– Vi har god dialog

Tirsdag kveld stilte Justis- og beredskapsministeren, Per Willy Amundsen, opp på et lukket møte i Oppegård (FrP). – Nå er avgjørelsen tatt! Vi må se fremover, og fortsette å jobbe for Oppegårds interesser, sier ordfører Thomas Sjøvold (H)).

Publisert

Ordfører Thomas Sjøvold (H) beskrev gode dialoger, og avviser at jusistisministeren lovte kommunen et folkemøte.

– Beskjeden vi fikk var at justisministeren svarte på en invitasjon fra meg om å ha dialog med kommunen. Det var dette han svarte på da han var her, og fra kommunens side brukte vi tiden vi hadde fått fornuftig, sier Sjøvold.

Informasjon og dialog

Han presiserer at det viktigste nå er å få på plass god dialog og informasjon, samt kompenserende tiltak for innbyggerne i forhold til marka.

DUS STEMNING: Per-Willy Amundsen og Thomas Sjøvold på vei ut av møtet..
DUS STEMNING: Per-Willy Amundsen og Thomas Sjøvold på vei ut av møtet..

– Dette var et nyttig møte særlig i forhold til å måtte akseptere at reguleringsplanen er satt. Nå må vi jobbe videre. Justisdepartementet må gjerne komme og holde folkemøter, det vi er opptatt av er at staten har et ansvar for å informere på en god og ansvarlig måte. Jeg mener de bør tilskrive alle de berørte.

Les også: Se videointervju med Per-Willy Amundsen om PNB

Sjøvold sier videre at kommunen er på tilbudssiden med å utforme informasjonsmateriale.

– Vi har god erfaing med reguleringsplaner i Oppegård. Det er én ting å sende ut vedtaket, men det kreves også informasjon rundt, og forklaringer på hva vedtaker er.

Fokuserer på marka

STORT ENGASJEMENT: Her ser du et bilde fra Amundsen og Sanners besøk på Oppegård rådhus..
STORT ENGASJEMENT: Her ser du et bilde fra Amundsen og Sanners besøk på Oppegård rådhus..

Kommunen kommer til å følge nøye med på støygrensene, men ordføreren vil nå se fremover, og mener bebyggelsen nå har blitt ganske bra ivaretatt med tanke på støy.

– Reguleringsplanen legger en ramme og den legger grenser for hva støyen kan være, og den gir kommunen myndighet til å kontrollere støyen og kreve tiltak i ettertid hvis støyen går over grensene. Den myndigheten kommer vi til å bruke. Hovedutfordringen med støy vil nå være i friluftsområdene.

Ifølge Sjøvold har Justis- og beredskapsdepartementet identifisert to tiltak i forbindelse med marka.

– Det er speiderhytta i Oppegård og en barnehage i Bjørndal. For øvrig er de åpne for å diskutere med oss. Vi vil hindre mer bygging på Taraldrud, trailerparkering og sikre tilgang til marka, sier Sjøvold.

Les også: Dette svarte Per-Willy Amundsen til folket foran rådhuset

Det vil også være behov for å se på lysløypenettet ved både oppgradering og lyssetting.

– De har satt av et beløp på syv-åtte milliomner kroner, det tror jeg er for lite, men det er en start og en av trådende vi skal følge opp videre, sier Sjøvold.

AVVENTENDE: Helge Marstrander i Stopp Støyen..
AVVENTENDE: Helge Marstrander i Stopp Støyen..

PS! Saken fortsetter under bildet!

Ærlighet

Stopp støyen ble invitert til andre halvdel av møtet, hvor støy var først på agendaen. Helge Marstrander synes det var et godt møte, men håper på ærlighet.

Les også: Her ankommer Amundsen og Sanner Kolbotn og rådhuset

– Fortell oss hvordan dette kommer til å bli for hver enkelt skole og barnehage. Det er mulig å få til en vinn-vinn løsning, men det krever at alle er etterrettelige og ærlige med hverandre. Når de legger frem simulering av skytelyd må de fortelle folk hvor dette er og hvilket nivå det er snakk om, sier Marstrander.

Positive ringvirkninger

Sjøvold håper veien videre nå kan preges av god og riktig informasjon, og at det også kan komme noe positivt ut av å få beredskapssenteret hit.

– Man kan like eller ikke like at beredskapsenteret kommer, men avgjørelsen er tatt og vi er nødt til å fortsette å jobbe for Oppegårds interesser. Det er et enstemmig politisk miljø i Oppegård i forhod til hvordan vi skal håndtere saken og hva vårt standpunkt er.

Les også: Dette svarte Amundsen folket foran rådhuset

Når senteret nå er her, kan vi forvente noen postivie virkiniger av det. Vi oppfordret politiet om å være synlige i lokalmiljøet, og bruke lokalt næringsliv. Når de nå skal være her ønsker vi at de skal synes i lokalmiljøet også, avslutter Sjøvold.

PS! Se bildekarusell fra ministerbesøket her!

Powered by Labrador CMS