GLEDER SEG: Rektor ved Roald Amundsen videregående skole, Elisabeth Edding, gleder seg til å møte nye elever til høsten.

Ny storsatsning på toppidrett

Som elev ved Roald Amundsen videregående skole kan du nå få toppidrett både på studiespesialisering og idrettslinjen.

Publisert

– Vi har sammen med de lokale samarbeidspartnerne utviklet et tilbud der videregående skolegang og satsing mot toppidrett kan kombineres enda bedre, sier rektor ved Roald Amundsen videregående skole, Elisabeth Edding.

Hun forklarer at elevene som søker plass hos dem kan fra og med dette året velge faget toppidrett på begge utdanningsprogram, på studiespesialiserende og idrett, allerede fra det første studieåret.

Flere fordeler

– Det nye tilbudet gir deg som driver idrett på et høyt nivå, muligheten til å utvikle deg innenfor din idrett, språk og økonomi eller realfag, sier Edding.

Hun sier forskjellen mellom de to studieprogrammene avhenger av hva ungdommen selv tenker om sin idrettskarriere.

– Hvis du bare er interessert i idrett velg gjerne idrettslinjen. Er du åpen for flere ting og har ikke bestemt deg helt, kan det være lurt å velge studiespesialisering. Hvis du velger studiespesialisering med toppidrett får du, samtidig med den bestemte toppidretten du er interessert i, fordypning innen samfunnsfag, språk og økonomi eller realfag.

500 ELEVER: RAVS har 90 elever på idrettsfag og 410 elever på studiespesialisering i dag.

Venteliste på idrett

– Vi betjener den idretten eleven er interessert i, men eleven må være på toppnivå innen denne idretten for å få plass hos oss. Du må ha en idrettsklubb i ryggen som kan si at du er en aktiv toppidrettsutøver hos dem, presiserer Edding.

I fjor hadde skolen 38 søkere til 30 plasser innen idrettslinjen og 137 søkere til 150 plasser innen studiespesialisering. Gjennomsnittskarakteren lå på 3,8 innen idrett og på 4,0 innen studiespesialisering, ifølge rektoren.

Satser på tilrettelegging

Siden i fjor har skolen gjort flere ulike tilpasninger for svømmerne. De er nå samlet i én klasse og har treningsøkter i svømmehallen tidlig på morgenen.

– Det har hjulpet. I år skal vi tilrettelegge bedre for volleyballgruppen, sier rektoren.

MER ATTRAKTIV: Etter totalrenoveringen er det en ny giv på gamle Oppegård Gymnas, som nå heter Roald Amundsen videregående skole. Nå satses det på et enda bedre studietilbud.

Hun legger til at elevene som velger toppidrett også skal settes inn i én og samme klasse.

– Med toppidrett innen studiespesialisering kan elevene få toppidrett over tre år hvis de vil styrke vitnemålet. Etter det første året får de fem timer ekstra i potten når de begynner på andre trinn. Siden vi har nye planer innen toppidrett hvert år får elevene progresjon gjennom hele studieløpet, sier Edding.

 

Powered by Labrador CMS