NO LOVE: Det blir ikke noe kjærlighetsmiddag for to på Villa Sandvigen på David van Dort (innfelt) og kona.

Vant kjærlighetsmiddag – for én…

Tårnåsen-mannen David van Dort smilte fra øre til øre etter å ha vunnet Villa Sandvigens Facebook-konkurranse, og sikret seg det han antok var en Valentines-middag for to.

Publisert

David van Dort gjorde som svært mange andre i 2019: Svarte på en konkurranse på Facebook. Men i motsetning til de aller fleste andre, ble han trukket ut som den heldige vinneren, etter å ha svart riktig på spørsmålet om «hvor mange år Villa Sandvigen er i 2019».

INNLEGGET: Dette innlegget svarte David van Dort på, i håp om kjærlighetsmiddag for to.

Han gledet seg både til den annonserte ti-retteren og til å overraske kona med en romantisk middag ved Gjersjøen på lørdag. Det var bare ett problem:

Det viste seg at middagsgaven på kjærlighetsdagen gjaldt kun for én person.

– Mer utgift enn premie

Med andre ord ville det «kostet ham minst en ti-retter» å vinne premien. Drikke til maten var heller ikke inkludert, og da syntes van Dort det begynte å nærme seg parodisk.

– Jeg tok det egentlig som en selvfølge at gaven gjaldt to personer, siden det tross alt var for å feire kjærligheten i anledning Valentines Day. Det var heller ikke helt lett å forstå at dette kun gjaldt én person, utfra teksten de la ut (se bildet over). Jeg ble derfor overrasket da restauranten senere understreket i en melding at det kun gjaldt én person. De hadde riktignok skrevet at drikke ikke var inkluderte i premien, men uansett begynner jo dette å nærme seg mer en utgift, enn en premie, ler van Dort.

Ble for dyrt

Og siden premien tross alt var en ti-retter, ville det vært for ille å bestille noe annet til kona. Med andre ord måtte ekteparet bladd opp for én ti-retter, pluss to vinpakker.

Løsningen på problemet for van Dort, ble å si fra seg premien, siden han rett og slett syntes det ble for dyrt å vinne.

– Jeg må understreke at jeg ikke er hverken sur eller skuffet, jeg synes bare det er litt rart å gjøre det sånn. Så jeg får heller får ta med meg kona et annet sted og feire kjærligheten der på lørdag, sier van Dort.

LIKE BLID: - Jeg er ikke sur, jeg synes bare det var litt rart, sier David van Dort.

NB: Saken fortsetter under bildet.

– En fin premie

At det er rart, deles imidlertid ikke av Villa Sandvigen.

– Jeg synes ikke det er rart. En ti-retters meny er ganske dyrt, så jeg synes det er en fin premie, sier servitør Janin Schmiade, som var den som tok kontakt med vinneren på Facebook, da Oppegård Avis ringer.

– Men hva tenker du om at han har sagt «nei takk» til premien, fordi det rett og slett blir for dyrt, spør Oavis.no?

– Det synes jeg var litt trist, men jeg kan selvsagt ikke tvinge ham til å komme, sier Schmiade.

– Men hvis målet er å feire kjærligheten, er du enig i at det kanskje ville vært en vel så bra premie med to femretters-menyer, i stedet for én ti-retter?

– Det kan ikke jeg svare på, du må snakke med daglig leder, sier Schmiade.

Da vi først publiserte saken klokken 13.45 hadde vi ikke kommet i kontakt med daglig leder hos Villa Sandvigen.

– Vi prøvde bare å være snille

Ved 15-tiden fredag ettermiddag ringte daglig leder Mia Nordhagen Moberg tilbake til Oppegård Avis. Hun hadde fått med seg saken på nett og at tilbakemeldingene ikke var positivt rettet.

– Vi prøvde virkelig bare å være snille, det var ikke noe mer baktanke med det. Vi hadde lyst å dele 1 stk Valentines-gave, som det også står i posten på Facebook, og vi trodde vi var snille.

Men kan du forstå problemet med at med mindre vinneren ønsker å komme alene, så forutsetter denne gevinsten kjøp av en ti-retters meny, pluss eventuelle vinpakker?, spør Oavis.no

– Ja, men da har jeg lært en lekse og skal slutte med det, sier Nordhagen Moberg.

– Kunne det vært en løsning at dere for eksempel hadde tilbudt vinneren to fem-rettere i stedet, i stedet for én ti-retter?, spør vi.

– Det har vi ikke, så det var ikke mulig, avslutter Nordhagen Moberg.

PS1: Villa Sandvigen har trukket en ny vinner av konkurransen, etter at van Dort takket nei til premien.

PS2: Til orientering jobber David van Dort i Bjørgu AS, samme forlag som eier Oppegård Avis.

Powered by Labrador CMS