PRESIDENT: Robert Mood er ny president i Røde Kors.

Robert Mood fra Kolbotn er ny president i Røde Kors

Kolbotn-mannen enstemmig valgt.

Publisert

Fredag 6. oktober ble Robert Mood fra Kolbotn enstemmig valgt til ny president i Norges Røde Kors på Landsmøtet i Haugesund.

Robert Mood er en kjent og sterk stemme, både i Norge og internasjonalt, og er samtidig glødende opptatt av det lokale engasjementet.

Hans kunnskap og erfaring fra Forsvaret, gode forståelse for humanitært arbeid og internasjonale erfaring er av en slik karakter at Røde Korsvurderer ham som en av de ypperste til å lede deres organisasjon videre, ifølge valgkomiteens innstilling.

– Frivillig innsats er noe av det fineste vi har

Robert Mood er norsk offiser, generalløytnant og har vært generalinspektør for Hæren. I 2012 var han sjef for FNs observatørstyrke i Syria etter tidligere å ha vært sjef for FNs observatørkorps i Midtøsten. Han ble tildelt Fritt Ords Pris for 2016 for å ha vist stort ytringsmot i kritiske debatter om Forsvarets rolle i samfunnet.

Les også: Fortsetter leken i HurlumHeiHuset

– Jeg takker ydmykt for tilliten landsmøtet har gitt meg. Jeg vil bli Norges Røde Kors sin president fordi jeg er overbevist om at frivillig innsats for å avdekke, hindre og lindre nød er noe av det fineste og viktigste vi har. Innsatsen de frivillige i Røde Kors legger ned er viktig for å styrke lokalsamfunnene. Jeg håper å bidra med erfaringene fra inn- og utland for å for å videreutvikle Norges Røde Kors og være en ambassadør for alle våre frivillige, sier den nyvalgte presidenten.

Powered by Labrador CMS