FANTASTISK MULIGHET: Aksjonsleder Marte Johanne Bjerke Lie, synes tv-aksjonen er en god mulighet til å bidra.

Tv-aksjonen - hjelp mennesker på flukt!

Søndag går årets TV-aksjon av stabelen. Husk kontanter og gi så det svir!

Publisert

Aksjonsleder i Oppegård kommune, Marte Johanne Bjerke Lie, oppfordrer folk til å bidra med det de kan under årets Tv-aksjon.

Til mennesker i nød

Pengene fra årets Tv-aksjon går i år til Røde Kors for å hjelpe mennesker som er på flukt, enten fra krig eller katastrofer. Hjelpen er todelt og vil omfatte både internasjonalt arbeide og de som kommer hit til Norge. 

– I år en det en kjent sak, det er mange som har ekstra god kjennskap og nærhet til denne problemstillingen. Vi har også fått en del nye i kommunen som har vært på flukt, sier aksjonsleder Marte Johanne Bjerke Lie.

Hun forteller at samarbeidet med Røde Kors Oppegård har vært kjempebra. 

– De har vært en kjemperessurs og bidratt masse i planleggingen. Også Lions stiller opp, og vi har mange gode samarbeidspartnere lokalt, sier Bjerke Lie. 

BØSSEPAKKING: Her klargjøres bøssene til søndagens Tv-aksjon. Lions stiller opp og hjelper.

Luksusproblem

Det kommer til å være mange bøssebærere ute på søndag, med mange roder over hele Oppegård.

– Vi har veldige mange roder. Det er 129 i Oppegård nord, 64 i Oppegård syd og ti på Svartskog, sier Bjerke Lie.

Hun forteller at noen kommuner sliter med nok bøssebærere, men at det ikke er et problem her i kommunen. 

– Vi har egentlig et luksusproblem, det er veldig mange som har lyst til å bidra.

 For de som skal gå er det viktig å komme tidlig presiserer Bjerke Lie. Hun minner også på om å kle seg godt og ha på seg reflekser. 

Bjerke Lie synes dette er en fantastisk mulighet til å bidra, og oppfordrer alle til å tenke over om de har mulighet til å gi.

– De som føler de kan det gir en liten donasjon, alle monner drar, alle bidrag er like viktige. Det er ikke bare pengebidrag som er bidrag, å gå som bøssebærer, det at  man deltar i samfunnet, er minst like viktig, sier Bjerke Lie. 

Klar for å sette rekord

Hvis donasjonen skal registreres på Oppegård kommune, må man huske på at, dersom man overfører penger, enten via Vipps eller kontooverføring, må dette skje i tidsrommet Tv-aksjonen pågår. 

– Hvis man overfører under selve Tv-aksjonen, mellom 16.00 og 18.00, da blir det registrert på kommunen, utenfor de tidene vil det komme på fellespotten. Så hvis man synes at det er litt gøy at det kommer fra Oppegård kommune, må man huske på det, sier Bjerke Lie.

Hun håper på ny giverrekord i kommunen i år og er helt sikker på at det kommer til å gå bra.

– Jeg er helt sikker på at vi setter ny rekord, i hvert fall at vi gjør det like bra som i fjor, sier en positiv aksjonsleder. 

Slik gir du

Det er flere måter å bidra til årets TV-aksjon. Oppegård Avis oppfordrer folk til å åpne lommeboken for bøssebærerne denne søndagen. Slik kan du bidra!

  • Gi kontanter til bøssebærerne
  • SMS: Send TVA til 2133 (250 kroner)
  • Vipps: Valgfri sum til 2133
  • mCASH: Valgfri sum til 2133
  • Ring: 822 06 006 (250 kroner)
  • TV-aksjonskonto: 8380 08 09005
Powered by Labrador CMS