RUSSEBUSS: Valhall rullet rundt på veiene I 2016. I år er det nye russ som må sikre busser og biler.
RUSSEBUSS: Valhall rullet rundt på veiene I 2016. I år er det nye russ som må sikre busser og biler.

Tilbyr gratis kontroll for russen

Mai virker kanskje langt unna for de fleste av oss, men tiden hvor russebilene begynner å rulle på veiene igjen er snart her. Statens vegvesen tilbyr gratis kontroller for russen i perioden 20. mars til 19. april.

Publisert

Statens vegvesen har i mange år samarbeidet med russen om trafikksikkerhet. Det gjør de også i år, og tilbyr gratis kontroller av russebiler og busser, med ambisjoner om at russen skal komme seg trygt frem og vel hjem igjen. 

Les også: – Vi gleder oss!

Russeoblat

Statens vegvesen deler også ut klistremerket "russeoblatet", som kan klistres i frontruten på bussen eller bilen. Det viser at kjøretøyet er blitt godkjent i teknisk kontroll hos Statens vegvesen. 

TRYGT FREM OG HJEM: Statens vegvesen vil være med å hjelpe russen trygt dit de skal.
TRYGT FREM OG HJEM: Statens vegvesen vil være med å hjelpe russen trygt dit de skal.

– En «gulrot» til russen fra vegvesenets side er at et oblat på frontruta gir raskere ekspedering i forbindelse med utekontroll.  Et synlig bevis for godkjent teknisk standard gjør at Statens vegvesens kontrollører kan sjekke førerkort, vognkort, bruk av bilbelter og antall personer i bil eller buss framfor å bruke mye ekstra tid på teknisk kontroll, sier kontorsjef Erik Dammen i Statens vegvesen.

Les også: Flest klager på Oppegård-russen

– Dette er vinn –vinn for begge parter – russen kommer fortere fram på russetreffene og Statens vegvesen rekker å gjennomføre flere kontroller, sier han. 

Mellom 20. mars og 19. april

Gratis russebilkontroll skjer i perioden 20.mars -19.april. Sjekk Statens vegvesens hjemmesider for å se når det foregår på din nærmeste trafikkstasjon.

Mer informasjon finnes på http://www.russpavei.no/ og https://www.vegvesen.no/kjoretoy/Eie+og+vedlikeholde/Russ  På Facebook kan du lete opp siden "Russ på hjul". 

Statens vegvesen region Øst tilbyr kontroller på følgende steder:

Risløkka, Billingstad, Hafslund, Mysen, Drøbak, Lillestrøm, Jessheim, Kongsvinger, Tynset, Husum, Fagernes, Gjøvik, Lillehammer og Otta.

Den tekniske kontrollen på trafikkstasjonene omfatter:

  • Bremser, hjuloppheng og styring• Seter og bilbelter• Taklast/takrigg
  • Materialer innvendig – brannfare, skarpe kanter og innfesting. Elektrisk anlegg - vise samsvarserklæring. Nødutganger. At ulovlig signalhorn ikke er montert.
Powered by Labrador CMS