UTFORDRENDE: Veiene i kommunen er tidvis en stor utfordring, og nå må saltet ut på veiene for å få bukt med de tidvis svært utfordrende kjøreforholdene.

Nå skal lokalveiene saltes

Vinteren fortsetter med å sette både bilførere og kommunen på prøve. Nå rulles saltebilene ut.

Publisert

Stadig nye runder med mildvær og kulde om hverandre gjør det vanskelig å få gode forhold på veiene. Nå er det stedvis dype hjulspor av is som er så kald og hard at den ikke lar seg høvle vekk.  

– Det er også et problem at grusen som strøs feies rett av veien etter at strøbilen er ferdig. Store mengder grus ligger i grøfta  til ingen nytte, for vi finner den igjen til våren i sluk og sandfang. I går ble det prøvd å strø med sand. Dette fungerer noe bedre, men ikke optimalt, forteller virksomshetsleder Heidi Tomten i UTE i Oppegård kommune.

Derfor saltes det

Derfor rulles nå saltebilene ut på lokalveiene.

– Salt gir en mindre glatt overflate på isen. Salt vil også mykne isen noe slik at den lettere lar seg høvle vekk. Det er derfor besluttet at Oppegård i dag skal bruke salt enkelte steder på grunn av en ekstrem situasjon, sier Tomten.

Les også: Etablerer treningsstudio i de gamle DNB-lokalene

– Denne beslutningen betyr ikke at salt vil bli brukt i utstrakt grad. Før det eventuelt vurderes mer bruk av salt i fremtiden, må dette  ses i forhold til miljøkonsekvensene, ikke minst i forhold til drikkevannskilden Gjersjøen,, sier hun.

NB! Saken fortsetter under bildet!

UTFORDRENDE: Veiene i kommunen er tidvis en stor utfordring, og nå må saltet ut på veiene for å få bukt med de tidvis svært utfordrende kjøreforholdene.

Her skal det saltes

Planen er å salte alle bussruter, bratte bakker, gjennomgående veier som Augestadveien, Ormerudveien, Mellomåsveien, Bakkeveien, Frydenbergveien, Østliveien, Flåtestadveien, Nordåsveien, Rolf Presthusvei, Sæterskogveien.

– Veier rundt og ved skoler vil også saltes. Det vil bli brukt salt både på kjørevei og på fortau, forteller Tomten.

Powered by Labrador CMS