STÅR PÅ: Sesongen er i gang, snø eller ikke, opplyser Anne Marit Færden i Skautraver'n.
STÅR PÅ: Sesongen er i gang, snø eller ikke, opplyser Anne Marit Færden i Skautraver'n.

Snøen stopper ikke Skautraver'n

Tok skiene fatt for å sette ut poster. Tilbudet blir likevel noe mer begrenset enn vanlig.

Skautraver'n er et populært turorienteringstilbud for både store og små i Follo, og hver år jobber arrangørene knallhardt med å få ut postene så tidlig som mulig. I år har imidlertid Kong Vinter jobbet hardt for å snødekke turløypene, men dette hindrer ikke Anne-Marit Færden og de andre.

Sesongen er i gang!

– Vanligvis er skautraverpostene på plass i skogen til palmesøndag, men i år er det så mye snø i alle områder at vi må vente til det er mulig å ta seg frem til fots i skogen, forteller hun.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Tok skiene fatt

POST PÅ PLASS: Her ser du et bilde av en av postene som Skautraver'n-folket har hengt ut. Snøen skal ikke få stoppe turorinteringen og turgleden!
POST PÅ PLASS: Her ser du et bilde av en av postene som Skautraver'n-folket har hengt ut. Snøen skal ikke få stoppe turorinteringen og turgleden!

Dette har likevel ikke forhindret Skautraver'n-gjengen i å sette ut noen poster. 

– Vi har imidlertid tatt skiene fatt og satt ut to turer med tilsammen 13 poster i Nøstvedtmarka for at de aller ivrigste skal få komme i gang. Mange av stiene her er oppgått av folk til fots, men inn mot postene er det dyp snø, forteller Færden.

Dermed er det bare å gjøre seg klar for årets sesong og sette i gang. Følg med på turbloggen på turorientering.no/KSOL for informasjon om når postene settes ut i de enkelte områder!

– Og så oppfordrer vi folk til å bruke turbloggen til å rapportere om forholdene utover i påskeuka, avslutter Færden.

Slik gjør du

Det er både enkelt og rimelig å være med på Skautraver'n. Årets sesong er forøvrig den 50. i rekken!

For å bli med må du skaffe deg deltakerkonvolutten som koster kr. 330.-. Dersom flere i familien vil være med kjøper du ett eller flere ekstra klippekort som koster kr. 10.- pr. stykk. Oversikt over salgssteder finner du her: Salg Skautraver'n. Du kan også kjøpe kart for enkeltturer på nettet for kr. 30.- pr tur, velg tur her: Turer Skautraver'n. Du får da en PDF fil som du printer ut selv. To av turene kan du laste ned gratis, det er to enkle turer spesielt tilpasset barnefamilier.

På websidene "Turorientering på nett - Kolbotn & Skimt" vil du finne et elektronisk klippekort som du kan benytte som et alternativ til papirkortet. Når du klipper på nettet vil du hele tiden få oversikt over dine poeng og hvor mange poeng du mangler for å få merke i de forskjellige valører.

God tur!

Powered by Labrador CMS