MÅKTE: Skiforeningen startet måkingen av driving rangen på Greverud fredag.

– Nå hadde vi endelig mulighet til å trene på ski, og da er det tragisk å se at snøen bare måkes bort

Skifolket er opprørte etter at løypa på driving rangen på Greverud ble stengt og måkt bort fredag.

Publisert

Skientusiaster har hatt en svært snøfattig vinter, men i løpet av siste uke har det vært gode muligheter for å teste skiene på Østre Greverud.

Sist helg var det Barnas Holmenkolldag med yrende liv og godt besøk av både store og små. 

Fredag morgen ble derimot føremeldingen til Skiforeningen oppdatert med at rundløypa på driving rangen ved golfbanen er stengt for sesongen. Da Oppegård Avis var innom fredag ettermiddag var Skiforeningen godt i gang med å måke driving rangen for snø. 

– Ubegripelig

Oppegård Avis har fått flere henvendelser om stengingen. 

– Dette skjer en uke etter at løypa endelig var funksjonell igjen etter mange uker med mildvær. Skiforeningen produserte snø på spreng for en uke siden og fikk laget en tykk og flott såle som nå hadde hold lenge framover. En uke senere skal nå snøen fjernes igjen. Dette virker helt ubegripelig og er en voldsom energi og ressurssløsing, sier mosjonist Tron Ø. Gifstad

Pia K. Halvorsen er leder for Oppegård IL Langrenn. Hun var svært skuffet da Oppegård Avis kontaktet henne fredag ettermiddag. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

LØYPA BORTE: Måkingen på driving rangen skjer på bakgrunn av den muntlige avtalen har med golfklubben.


– Vi er opprørte og oppgitte, og har lenge forsøkt å få stanset dette. Skigruppa mistet mange medlemmer i vinter på grunn av manglende mulighet til å gå på ski. Nå hadde vi endelig mulighet til å trene på ski, og da er det tragisk å se at snøen bare måkes bort, sier hun. 

– Kutyme i mange år

Daglig leder Frode Valle i Oppegård golfklubb sier det i en årrekke har vært kutyme at golfklubben overtar driving rangen mandagen etter Barnas Holmenkolldag på Greverud. 

– Dette har vært praksis, på samme måte som at vi overtar resten av banen etter at Birkebeinerrennet. I år fikk vi spørsmål om snøen kunne ligge et par ekstra dager på driving rangen. Det sa vi ja til. 

– Forstår du frustrasjonen til skiløperne? 

– Ja, men dette går begge veier. I 2018 lå det en halv meter snø på driving rangen og vi lot skiløypa bare være. Da var det en ekstrem vinter og vi åpnet ikke før langt ut i mai. For oss er det av avgjørende betydning å få åpnet driving rangen, noe som gir nødvendige inntekter til golfklubben, sier Frode Valle. 

– Muntlig avtale

Løypebas Terje Martinsen i Skiforeningen viser også til at måkingen skjer på bakgrunn av den muntlige avtalen foreningen har hatt med golfklubben gjennom flere år.

– Jeg har forståelse for at det skaper frustrasjonen at skiløypa på driving rangen fjernes, men vi må bare forholde oss til avtalen vi har.  

Skiforeningen skriver på sine nettsider at løypa mot nord på Greverud blir preparert daglig fremover og det er gode forhold for skøyting og klassisk.

Powered by Labrador CMS