FOR ALLE? Skogen og marka er for alle, men gjelder det også når det er kjørt opp skiløyper?
FOR ALLE? Skogen og marka er for alle, men gjelder det også når det er kjørt opp skiløyper?

Respektløst!

To ferske leserbrev handler om det å gå til fots i skisporet. Hva mener du?

Mandag kveld hadde vi årets første skitur i lysløypa, men det var et skår i gleden i form av en dame i 40-årsalderen med to små hunder. Fram og tilbake mellom Fløysbonn og Greverud tråkket hun i det oppkjørte skisporet, ikke mellom de to sporene der det jo er rikelig plass.

Da vi forsiktig passerte henne første gang fikk vi en sur kommentar slengt etter oss om å passe på skistavene, mens hundene bjeffet og glefset etter oss. Da vi møtte henne på tilbakeveien, fortsatt tråkkende midt i sporet, og høflig spurte om hun kunne la være å ødelegge løypa, fikk vi et snøft tilbake før hun tråkket videre - selvsagt midt i sporet. Slik oppførsel er arrogant og respektløs i en oppkjørt lysløype om vinteren, både overfor dem som går på ski der og ikke minst overfor dem som bruker store ressurser og fritid på å kjøre spor og legge til rette for flotte skiturer.

Hilsen to skiglade

Skiløyper

Nå har vi fått snø, og mange steder er det kjørt opp fine skiløyper. Det er bra for oss som liker å gå på ski. Etter helgen ser vi dessverre at folk har gått til fots og tråkket i stykker løypene. Veldig synd, og jeg oppfordrer fotgjengere til å finne andre veier å ferdes på enn i skiløypene. Bildet er tatt i lysløypa lørdag, før noen fotgjengere hadde begitt ut i løypene.

Med vennlig hilsen,

Lajla Mageli

Myrvoll

Powered by Labrador CMS