ØNSKER Å BRYTE GRENSENE: Amit Ighani  (H) ønsker større valgfrihet for elever i den videregående skolen-
ØNSKER Å BRYTE GRENSENE: Amit Ighani (H) ønsker større valgfrihet for elever i den videregående skolen-

– Fylkesgrenser er til for å brytes

Akershus Høyre vil at ungdommer skal få velge hvilken videregående skole de skal gå på

Publisert

Vi er heldige, vi som bor i Akershus. De borgerlige partiene, med Høyre i spissen, innførte fritt skolevalg i 2002, som innebærer at elevene selv kan velge hvilken skole de vil gå på.

Før var det slik at politikerne bestemte for deg, via postnummeret ditt. Nå er det helt opp til deg. Og nært sagt alle kommer inn på skolen de søker – det er uten tvil en suksess!

Velge selv

For Høyre er det en verdi i seg selv at man får velge selv på ting som angår sitt eget liv. Enten det gjelder hvor man skal få behandling, hvilken TV-kanal man vil se på, eller hvor man skal gå på skole.

Alle disse tingene tar vi som selvsagt i dag, men det er ikke mange årene siden det var et valg politikerne tok for deg. Dette er en rettighet Høyre kjempet for og fikk gjennom, og som stadig trues av Arbeiderpartiet, som ønsker å frata folk disse rettighetene.

Bryte grenser

Men vi gir oss ikke her! Fylkesgrenser er til for å brytes, og Akershus Høyre vil at ungdommer skal få velge hvilken videregående skole de skal gå på, uavhengig av hvilket fylke du bor i.

Det betyr at elever i Oppegård kan velge en skole i Oslo, uten å måtte flytte til Oslo.

Mens dette i dag er en mulighet kun for de med tykk lommebok og muligheten til å kjøpe leiligheter i Oslo, skal dette bli en mulighet for alle.

 

Powered by Labrador CMS