SKOLESTART: Heidi Tomten og Erik Strømstad i UTE har fått skolestart-skiltene, og snart kan du se dem langs veien.

– Se opp for skolebarn!

Første skoledag byr på mange utfordringer - spesielt i trafikken!

Publisert Sist oppdatert

Det nærmer seg skolestart, og mange nye skolebarn skal ut på veiene.

Heidi Tomten i UTE informerer om at Oppegård kommune henger nå opp knall gule «Skolestart»-skilt i nærheten av alle barneskoler, og ber bilister om å ta hensyn.

Les også: Sjekk når ditt barn begynner på skolen mandag

Kommunen ber samtidig alle om å ta ansvar for å klippe egne hekker og trær der disse forårsaker dårlig sikt. Kommunen kommer også til å dele ut skriv i postkassen til innbyggere med vegetasjon som utgjør en fare for trafikksikkerheten.

– Gå, sykle og ikke minst vis hensyn!

ER TILBAKE: Foran skolestart er trafikkmåleren som kommunen har plassert rundt i kommunen her og der, tilbake i Holbergsvei foran skolestart..

Kommunen sender også ut en stor oppfordring til alle barn som skal gå eller sykle til skolen fremover - og ikke minst til kjørende foreldre med dårlig tid. 

– Vi vil benytte anledningen til å oppfordre til at alle barn går eller sykler til skolen. Foreldre som kjører barn til skolen utgjør en stor sikkerhetsrisiko for andre skolebarn, sier Tomten.

– Gå sammen og lag følgegrupper, la barna gå sammen med venner og lære seg veien til skolen. Skoleveien er en viktig sosial arena, og det er lettere å sitte stille ved pulten etter å ha vært i aktivitet, sier hun.

 

Powered by Labrador CMS