ET BERG AV UTSTYR: Dette er noe av gjenstandene som ligger i glemmekassa i Østre Greverud.

Husk å sjekke glemmekassa

Har du kjøpt noe av dette? Her ligger det klær og utstyr til tusenvis av kroner som noen har glemt.

Publisert Sist oppdatert

«Hvor er drikkeflasken jeg kjøpte forrige uke?» «Vet du hvor treningsjakka di er?» «Hvor er de nye inneskoene dine?»

Hvis du har et barn som driver idrett er sjansen stor for at du en eller annen gang har stilt ett eller flere av disse spørsmålene.

Idrettstøy og idrettsrelaterte gjenstander har nemlig en lei tendens til å ikke bli med hjem igjen etter trening. Fortvil ikke. Sannsynligvis ligger det din håpefulle har glemt i en av glemmekassene på kommunens idrettsanlegg.

FLASKEHALS: Det glemmes så mange flasker at hallen har et eget bord for gjenglemte flasker.

Store hauger

Da Oppegård Avis tok en sjekk denne uken ble vi tett på sjokkert over hvor mye fullt brukbart sportsutstyr som bare blir liggende.

Nå kommer de som samler inn gjenglemt tøy med en oppfordring til foreldre.

– Kom hit og sjekk glemmekassa før du kjøper nye sko eller nye drikkeflasker. Sjansen er stor for at den ligger her, sier klubbsekretær i Oppegård IL Henriette Berle Christiansen.

Om problemet ikke er økende, så er det i alle fall stabilt. Flere idrettshaller i kommunen rapporterer nemlig om at kassene med gjenglemt utstyr fylles opp av både drikkeflasker, klær og sko med jevne mellomrom.

Store verdier

SOFIEMYRHALLEN: Også i Sofiemyrhallen ligger det masse fint og nytt utstyr som noen har glemt.

I idrettshallen på Østre Greverud er kassene stappfulle da vi ankommer. Gjenstandene som er gjenglemt og forlatt er alt fra flotte jakker, treningstøy, sko og drikkeflasker. Mange drikkeflasker. Vi stoppet å telle da vi nærmet oss 50 flasker. Sannsynligvis er det en del idrettsungdom som går rundt tørste nå…

Henriette Berle Christiansen synes det er synd at store verdier bare blir liggende, selv om de får «nytt liv» etter hvert.

– Her finner vi ofte plagg verdt flere hundre kroner og i sum blir det snakk om mange tusen. Klærne som aldri blir hentet blir som regel gitt bort til Fretex. Enkelte ting kan også lånes bort på treninger, forteller Christiansen.

– Vi tar også vare på OI-tøy slik at flykninger/andre kan få av idrettslaget ved behov, fortsetter hun.

KLUBBSEKRETÆR: Henriette Berle Christiansen er klubbsekretær i Oppegård IL.
Powered by Labrador CMS